Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

54 prosenttia sipoolaisista on nyt saanut koronarokotteen – kunta höllentää rajoituksiaan osittain

Yli puolet eli 54 prosenttia sipoolaisista on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen, tiedottaa Sipoon kunta. Rokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 16-vuotiaat sipoolaiset.

– HUS-alueella asetettu tavoite siitä, että kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat olisivat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen kesäkuun aikana, näyttäisi toteutuvan melko hyvin Sipoossa. Nuoremmissa ikäryhmissä ajanvarausinto on ollut tosin alhaisempaa Sipoossa kuin iäkkäämmissä ja haluammekin kannustaa varaamaan oman rokotusajan, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko päivittää paikallista pandemiatilannetta tiedotteessa.

Täyden rokotussarjan, eli kaksi annosta, on ehtinyt saada 15,3 prosenttia sipoolaisista. Yli 75-vuotiaista kaksi annosta on saanut yli 85 prosenttia.

Helpottuneen tartuntatilanteen seurauksena Sipoon kunta höllentää rajoituksia. Ryhmäharrastuksista poistetaan rajoitus enimmäisryhmäkoosta ulkotiloissa ja se nostetaan sisätiloissa 50 osallistujaan tänään maanantaina 21. kesäkuuta alkaen. Samalla Sipoon kunnan sisätiloissa sallitaan enintään 50 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen.

Rajoitukset enimmäisryhmäkoosta poistuvat ulkotiloissa kaikenikäisten ryhmäharrastuksista tänään 21. kesäkuuta alkaen. Tähän saakka ryhmäkoko on ulkotiloissa rajoitettu enintään 50 osallistujaan.

Jatkossa ryhmien kokoa ei rajoiteta ulkona lainkaan.

Sisätiloissa sallittu enimmäisryhmäkoko nousee 50 osallistujaan kaikenikäisten ryhmäharrastuksissa. Tähän saakka sisätiloissa ryhmäkokorajoitus on ollut 20 osallistujaa.

Kunnan sisätiloissa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on jatkossa 50 ihmistä. Laajoissa sisätiloissa, kuten isoissa urheiluhalleissa, tilan voi kuitenkin jakaa useampaan 50 hengen lohkoon, mutta eri lohkojen välille ei saa syntyä lähikontakteja.

Sisätiloissa on noudatettava hygieniavaatimuksia, kuten käsihygieniaa ja kasvomaskisuositusta. Kaikissa yli 10 henkilön sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa täytyy voida välttää fyysiset kontaktit ja järjestelyissä on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Kunta suosittelee, että myös yksityistiloissa tapahtumia järjestävät seuraisivat kunnan tilojen yleisötilaisuuksien henkilömääriä.

Korona pitää kuitenkin Sipoon kunnan edelleen varpaillaan. Vaikka Sipoo on parhaillaan muun Itä-Uudenmaan mukana koronavirusepidemian perustasolla, on Sipoossa todettu viime viikkoina useita uusia tartuntoja.

– Rajoitusten lieventäminen ryhmäharrastusten ja yleisötilaisuuksien osalta on nyt mahdollista, mutta paikallisen epidemiatilanteen takia katsomme, että kunnan on omissa palveluissaan ja tiloissaan syytä pitää kiinni hieman tiukemmista rajoituksista kuin, mitä alueelliset määräykset sallivat, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo tiedotteessa.

Sipoon kunnassa voimassa olevat koronarajoitukset kirjataan kunnan verkkosivuille.