Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Halla-aho luopuu perussuomalaisten puheenjohtajan paikasta – "En tee ratkaisua kevein perustein enkä mielijohteesta"

Perussuomalaisten puheenjohtaja, helsinkiläinen Jussi Halla-aho ei aio asettua enää ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

Halla-aho ilmoitti perussuomalaisten tuumaustunnilla, että ei pyri jatkokaudelle Seinäjoen puoluekokouksessa 14. ja 15. elokuuta.

– Itselleni tulee tietty ympyrä täyteen, koska osallistuin ensimmäiseen puoluekokoukseeni juuri Seinäjoella vuonna 2009, Halla-aho totesi.

Hän on johtanut perussuomalaisia vuodesta 2017.

Halla-aho arvioi, että kaikki eivät pidä hänen ratkaisustaan, ainakaan nyt heti.

– Heille totean, että en tee tätä, kuten en mitään muutakaan, ratkaisua kevein perustein enkä mielijohteesta vaan pitkän ja perusteellisen harkinnan tuloksena. Tämä on oikein ratkaisu, jonka osaan tehdä. Velvollisuuteni puolueen edun valvojana on tehdä oikeita ratkaisuja, ei helppoja tai miellyttäviä ratkaisuja, Halla-aho sanoi.

Päätöksensä herättämiin kysymyksiin Halla-aho pyrki vastaamaan ennakoivasti – ja omien sanojensa mukaan hänen puheenvuoronsa on melko kryptinen.

– Mikään ei olisi minulle mieluisampaa kuin olla teille täysin avoin, mutta täydellinen avoimuus on ylellisyyttä, johon minulla ei ole varaa. Kaikkea, mitä sanon, voidaan käyttää ja käytetään minua ja perussuomalaisia vastaan.

Halla-aho kertoi myös, että hänellä on pitkähkö tiedote, jossa hän lupaa kertoa "seikkaperäisesti ja yksityiskohtaisesti kaikki ne havainnot, tuntemukset, analyysit ja arviot", joihin hänen ratkaisunsa perustuu. Tosin tiedotteessa on pitkä julkaisukielto ja se on julkaisuvapaa vasta kymmenen vuoden kuluttua.

Seuraavaan perussuomalaisten puheenjohtajaan Halla-aho ei ota kantaa. Hän totesi, ettei tiedä, kuka tai ketkä asettuvat ehdolle puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajiksi tai puoluesihteeriksi.

– Odotan sitä samalla mielenkiinnolla kuin kaikki muutkin. En liioin aio ottaa suorasti tai epäsuorasti kantaa kenenkään puolesta tai ketään vastaan.

Halla-aho aikoo jatkaa kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna.