Näin Sipoo ryhtyy valmistelemaan sote-uudistusta

Sote-uudistuksessa esimerkiksi Sipoon sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut siirtyisivät Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vastuulle. Riitta Ketola

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus on tulossa voimaan 1.1.2023, jos eduskunta hyväksyy siihen liittyvän lainsäädännön. Uudistuksessa kuntien vastuulla olevat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut siirretään hyvinvointialueen järjestettäviksi. Sipoon, Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylä, Porvoon ja Pukkilan palveluista vastaisi 1.1.2023 alkaen Itä-Uudenmaan hyvinvointialue.

Ennen hyvinvointialueiden perustamista, on tarpeen valmistella uuden alueen toimintaa. Lain mukaan valmistelusta vastaa nykyisten kuntien asettama väliaikainen valmistelutoimielin. Sipoo ryhtyy kunnanhallituksen päätöksellä valmisteluihin kunnan sote-johtajan Leena Kokon edustuksella. Kunta esittää Kokkoa jäseneksi uudistuksen valmistelutoimikuntaan. Sipoo on lisäksi valmis neuvottelemaan henkilöstöpalvelujen, talouden, hallinnon ja ICTn ehdokkaista, heidän varajäsenistään sekä työajastaan osana itäuusmaalaista kokonaisuutta.

Järjestelyt aiheuttavat Sipoon kunnalle osaamisvajeen ja rekrytointitarpeen, joten kunta haluaa valtion korvaavan kaikki koituvat kulut.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut