Sipoon Säästöpankkisäätiö jakoi 123 843 euroa avustuksia – eniten saivat ÅIF, Lilla Villan, S-V ja Wolf

Raha: Avustuksilla tuetaan paikallisia.

Sipoon Säästöpankkisäätiön asiamiehellä Ingeborg Östermanilla on ilo ilmoittaa kevään hakemusten perusteella myönnetyt avustukset sipoolaisille yhdistyksille ja yhteisöille. Avustuspäätökset tekee säätiön hallitus sekä keväisin että syksyisin.

– Tällä kerralla avustusta saa neljäkymmentä hakemuksen jättänyttä tahoa, joten skaala on kiitettävän laaja, Österman iloitsee.

Vuositasolla säätiö jakaa avustuksia noin 300 000 eurolla. Summa on kasvanut hiljalleen siitä, kun toiminta alkoi vuonna 1995.

Nyt jaettu potti oli yhteensä 123 843 euroa, josta säätiö jakoi stipendejä sipoolaisille koululaisille 9 550 euron edestä.

– Ihan kivasti tuli hakemuksia, vaikka osa aiemmin jaetuista avustuksista on vielä käyttämättä koronapandemian vuoksi. Niille olemme myöntäneet lisäaikaa, Österman kertoo.

– Ilahduttavaa on huomata se, kuinka hyvin ja huolellisesti tehtyjä hakemukset ovat nykyään. Se helpottaa meidän työtämme.

Suurimman avustussumman sai tällä kerralla paikallinen salibandyseura ÅIF, jolle säätiö myönsi avustusta yhteensä 24 500 euroa. Kulttuuritalo Lilla Villania Nikkilässä pyörittävä Lilla Villanin ystävät ry sai 15 000 euroa, urheiluseura S-V 14 500 ja jääkiekkoseura Wolf 10 000 euroa.

Urheiluun tai lapsi- ja nuorisotoimintaan päiväkoti Box Barnträdgård rf sai 5 000 euroa, urheiluseura Sipoon Myyrät 3 000 euroa, Puskapartiolaiset 2 500 euroa ja Söderkulla skolan vanhempainyhdistys 2 000 euroa. Lisäksi säätiö myönsi 3 000 euron avustuksen Sipoon kouluissa järjestettäville ensiapukursseille.

Pienemmät 400–1 500 euron avustukset saivat Boxby skolan vanhempainyhdistys, Sibbo gymnasium, päiväkoti Kuus, voimisteluseura Rysky, Hukkabasket, Husaariratsastajat, Musiikkipäiväkoti Poco ja esikoulu Nickby daghem.

Taide- ja kulttuuritoimintaan avustuksia saivat Box Sångkör-kuoro 500 euroa, Local Artists ry 500 euroa, Rävsson Company toimintaansa Sipoonkorvessa 2 500 euroa ja Sipoon musiikkiyhdistys ry 1 500 euroa.

Paikalliseen toimintaa rahaa saivat Boxin vapaapalokunta 5 000 euroa, Gesterby-Pigby kyläyhdistys 2 000 euroa,

Hembygdens Vänner i Mårtensby 1 000 euroa, Immersbyn vapaapalokunta 3 000 euroa, Sibbo Kyrkoby kyläyhdistys 1 500 euroa, Sibbo Navigationssällskap rf 2 000 euroa, nuorisojärjestö SUF 500 euroa, Porvoon Meripelastajat 1 500 euroa ja Östersundom Scouter rf 3 000 euroa.

Sipoon palvelutalosäätiö sai 3 500 euroa.

Kaikki avustuksia saaneet ovat kulttuurin, nuorisotyön, urheilun ja kotiseututyön toimijoita Sipoossa. Niiden tulee raportoida säätiöille avustussumman käytöstä siihen tarkoitukseen, mihin se on myönnetty.

Ingeborg Österman kertoo toteutuneista projekteista lukemisen olevan asiamiehelle erityisen palkitsevaa. Kuten hakemukset nykyään, on loppuraportitkin laadittu yleensä kiitettävän hyvin.

– On hienoa nähdä esimerkiksi valokuvia toteutuneista remonteista tai tapahtumista. Siinä jotenkin konkretisoituu se, miksi näiden avustustemme jakaminen on tärkeää, Österman sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut