Juhannushölkkää juostaan jälleen kahden viikon ajan – näille kolmelle reitille voi lähteä vaikka keskellä yötöntä yötä

Juhannushölkän kolme reittivaihtoehtoa. VaHiSöS

Ulla Yliherne

Sipoon kesäperinteisiin kuuluva Juhannushölkkä järjestetään myös tänä vuonna. Viime kesäiseen tapaan hölkälle osallistutaan tälläkin kertaa omatoimisesti.

Tapahtumasta vastaavan Vänner av Hembygden i Sydöstra Sibbon Patrik Lindblad kertoo tiedotteessa nuorisoseuran päätyneen toistamiseen erikoisjärjestelyihin todettuaan, ettei yksittäistä isompaa massatapahtumaan pystytä järjestämään koronaturvallisesti.

– Toivomme, että mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan tällaiseen omatoimiseen ja erittäin vapaalla tavalla järjestettävään hölkkään, Lindblad sanoo.

Viimevuotiseen tapaan Juhannushölkälle voi osallistua kahden viikon sisällä itse valitsemana päivänä mihin tahansa vuorokauden aikaan. Viimeinen osallistumispäivä on lauantai 3. heinäkuuta. Myöskään osallistumiskertojen määrää ei ole rajoitettu.

Lähtö ja maali sijaitsevat Boxissa Skattåkersbergin seurantalolla (Skattåkersintie 66). Lähtöalueella on reittikarttoja, joita voi lainata ja palauttaa samaan paikkaan suoritetun kuntoilun päätteeksi.

Reittejä on tänä vuonna kolme; 4, 9 ja 11,5 kilometriä. Pisin matka kulkee viime vuodelta tuttua reittiä, mutta kahden muun matkan reitit on uusittu.

– Aikaisempi 6,5 kilometrin keskimatka on poistettu. Sen sijaan on mahdollista valita hieman lyhempi 9 kilometrin reitti kaikkein pisimmästä 11,5 kilometrin reitistä, Lindblad kertoo.

Reitit on merkattu sinisillä ja keltaisilla värimerkeillä määrävälein. Samoin lähtö ja maali on merkattu pienin merkein. Muuten reittien varrella ei ole kylttejä tai kalkkimerkintöjä.

Suorituksen jälkeen osallistuja täyttää tarvittavat tiedot, esimerkiksi suorittamansa reitin pituudesta ja suoritustavasta (kävellen, juosten tai pyöräillen) sekä halutessaan suoritusaikansa.

– Suorituslomakkeet sekä kyniä löytyy punaisesta kuntolaatikosta seurantalon pääoven vierestä, Lindblad opastaa.

Halutessaan oman suorituksensa tiedot voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen patte.lindblad@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 040 556 9160.

Tapahtumalla on Sipoossa pitkät perinteet, sillä tämänvuotinen hölkkä on järjestyksessään 42. Juhannushölkkä.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui 105 henkilöä ja startteja kirjattiin yhteensä 137 kappaletta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut