Koronarokotukset laajenevat – 12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset seuraavana vuorossa

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa. Arkisto/Päivi Halonen

Ulla Yliherne

Rokotukset koronavirusta vastaan jatkuvat Sipoossa. Kunta tiedottaa, että sairautensa tai terveydentilansa takia riskiryhmään kuuluvat 12–15-vuotiaat sipoolaiset voivat varata ajan koronarokotukseen keskiviikosta 30. kesäkuuta kello 9 alkaen.

– Jos nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, tarvitaan suostumus rokottamiseen kaikilta huoltajilta. Rokottajan tulee olla vakuuttunut, että kaikkien huoltajien suostumus rokottamiselle on saatu. Suostumus voidaan pyytää myös kirjallisena, kunnan tiedotteessa muistutetaan.

12–15-vuotiaille annettava rokote on Biontech-Pfizerin Comirnaty, joka on ainoa koronarokote, jolla on myyntilupa 12 vuotta täyttäneiden rokottamiseen.

Euroopan komissio hyväksyi 28. toukokuuta Biontech-Pfizerin rokotteen myyntiluvan laajentamisen koskemaan myös 12–15-vuotiaita.

Kunta on tähän saakka kehottanut varaamaan ajan koronarokotukseen ensisijaisesti internetin kautta. 12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten ajanvaraus tulee kuitenkin tehdä puhelimitse. Ajan voi varata terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9–15.

Nettiajanvaraus on tarkoitus avata myöhemmin kunhan HUS ilmoittaa asiasta tarkemmin.

– Kun ajanvaraus internetin välityksellä on mahdollista, suosittelemme käyttämään sitä. Ajanvaraus internetissä osoitteesta tapahtuu osoitteessa www.koronarokotusaika.fi, kunta kertoo tiedotteessa.

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 80 prosenttia kaikista 45 vuotta täyttäneistä ja yli 70-vuotiaista lähes 90 prosenttia on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Maanantaihin 28. kesäkuuta mennessä kaiken kaikkiaan 58,5 prosenttia sipoolaisista oli saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Heistä toisen rokoteannoksen on saanut 17,7 prosenttia.

– Uusia rokotusaikoja avautuu sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle, kunta kertoo tiedotteessa.

Rokotustodistukset tulevat sipoolaisille näkyviin Omakantaan vaiheittain. Osa rokotetuista voi jo tulostaa tai ladata itselleen rokotustodistuksen Omakannasta, mutta kaikilla rokotustiedot eivät ole vielä kunnossa Omakannassa.

Potilastietojärjestelmän toimittaja muuttaa parhaillaan järjestelmän rokotustietoja koronarokotustodistuksen vaatimaan muotoon. Vähitellen rokotustodistuksen tulostaminen tai lataaminen tulee mahdolliseksi kaikille rokotetuille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut