Sipoolaisnuoret ovat varanneet rokotusaikoja laiskasti – ylilääkäri: rokotukset ainoa keino taistella uusia virusaaltoja vastaan

Sipoolaisten ajanvarausinnokkuus koronarokotuksiin nuoremmassa väestössä ei ole yhtä hyvä kuin vanhemmissa ikäryhmissä. Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Ulla Yliherne

Sipoolaisnuoret eivät ole varanneet aikoja koronarokotuksiin yhtä innokkaasti kuin vanhemmat ikäryhmät.

Sunnuntaihin 4. heinäkuuta mennessä 62 prosenttia sipoolaisista oli saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Heistä 20,3 prosentille on myös annettu jo toinen rokoteannos.

Vaikka Sipoon rokotuskattavuus on hyvä, se ei kunnan mukaan ole vielä riittävä. Kunnan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Anna Peitola muistuttaakin tiedotteessa, että nyt on myös nuorten ikäryhmien aika varata aikoja koronarokotuksiin.

– Riittävän laaja rokotuskattavuus on ainoa tehokas keino taistella tulevia koronavirusaaltoja vastaan, Peitola painottaa tiedotteessa.

Peitola huomauttaa, että rokotuksella rokotettava suojaa paitsi itsensä myös läheisensä.

– Rokotusajanvaraus on mahdollinen ihan kaikille yli 16-vuotiaille, jos rokotetta ei vielä ole ottanut.

Sipoossa onkin nyt hyvin vapaita aikoja koronarokotuksiin.

– Meillä on tällä hetkellä hyvin sekä rokoteannoksia että vapaita aikoja. Voimme ottaa aiempaa arviota enemmän rokotettavia vastaan, Peitola sanoo tiedotteessa.

Sipoo avasi viime keskiviikkona ajanvarauksen myös 12–15-vuotiaille riskiryhmään kuuluville nuorille.

Helpoiten ajan voi varata koronarokotukseen netissä osoitteessa koronarokotusaika.fi

Lue myös: Kesäkuu käänsi jälleen sipoolaisten koronatartunnat nousuun – uusia tapauksia lähes tuplasti toukokuuhun verrattuna

Lue myös: Koronarokotukset laajenevat – 12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset seuraavana vuorossa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut