Suomalaiset ovat innokkaita kokeilemaan uutuusherkkuja – perinteiset maut pitävät silti pintansa

S-ryhmässä on havaittu selvä myyntipiikki jäätelöissä alkukesän aikana. Onko joku näistä suosituimmista tuotteista ollut myös sinun ostoskorissa? S-ryhmä

Suomalaiset ovat innokkaita testaamaan uusia herkkuja ja se näkyy S-ryhmän ruokakaupoissa: makeiden herkkujen myynti on ollut alkuvuodesta hienoisessa kasvussa. Esimerkiksi uutuusjäätelöistä muutama nousee yleensä kesän myydyimpien jäätelöiden joukkoon.

S-ryhmän ruokakaupoissa tehtiin kesäkuussa kaikkien aikojen ennätys jäätelön myynnissä. Erityisen hurjaa myynnin kasvu oli huhtikuussa, jolloin säät suosivat jäätelökauppaa ja myynti kasvoi jopa 23 prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna.

Lämpimällä kelillä jäätelön myynti kasvaa, kun taas esimerkiksi makeisten ja suklaan myynti hieman laskee. Erityisen lämmin kesäkuu vauhditti S-ryhmän kaikkien aikojen myyntiennätykseen: jäätelöä myytiin kesäkuussa S-ryhmän kaupoissa yli 3,3 miljoonaa litraa.

Myyntipäällikkö Juhani Haaran mukaan uutuusjäätelöitä on myyty tänä vuonna tavallista enemmän, ja kasvua on ollut myös koti- ja monipakkausten myynnissä. Suosikkimakuja ovat jäätelöiss yhä suklaa, toffee ja marjamaut, ja myydyimpiä tuotteita suklaiset puikot ja tuutit.

Monet uutuuksista ovat olleet tämäntyyppisiä tuotteita.

– Kerta-annosjäätelöistä myydyimpiä ovat olleet Magnumin suklainen Double Billionaire -puikko sekä Valion laktoositon ja gluteeniton Kreisi Kinuski -tuutti. Uusista kotipakkausjäätelöistä puolestaan eniten on ostettu Aino Keksimurua ja Lipsi Vadelma & päärynää, Haara kertoo.

Makeisista alkukesän aikana on kasvanut etenkin irtomakeisten myynti, peräti 27 prosenttia.

– Pääsiäismakeisten kasvu oli yhdeksän prosenttia, mikä kielii merkittävästä ostokäyttäytymisen muutoksesta koronavuoden jäljiltä. Suklaapatukoiden kysyntä puolestaan kehittyi alkuvuonna 17 prosenttia pitkälti asiakkaita kiinnostavien uutuustuotteiden ansiosta, Haara kertoo.

Karkkihyllystä lähtee yhä herkästi mukaan Fazerin sininen suklaalevy ja karkkipusseista erityisesti Remixit ja Sirkusaakkoset. Toisaalta myydyin suklaapatukka on uutuustuote Fazer Crunchy.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut