Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Enemmistö työssäkäyvistä porrastaisi työttömyysturvaa

59 prosenttia työllisistä suomalaisista on sitä mieltä, että työttömyysturvaa pitäisi porrastaa kannustamaan enemmän työn vastaanottamiseen. Näin käy ilmi Suomen Yrittäjien teettämässä Työelämägallupista.

– Toivon, että tämä kannustaa hallitusta työttömyysturvan uudistamiseen budjettiriihessä, kertoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Työllisiin lasketaan Työelämägallupissa palkansaajat, lomautetut, työttömät ja yrittäjät.

Porrastusta vastustaa 26 prosenttia työllisistä.

– Ihmiset tietävät, että työttömyysturvan porrastus on tutkitusti tehokas keino lisätä työllisyyttä. Keinoa ei voi olla käyttämättä, kun hallitus tekee työllisyystoimiaan. On kiinnostavaa, että myös ammattiliittojen jäsenet tukevat vahvasti ansioturvan porrastamista, kertoo Pentikäinen Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Työelämägallupissa työllisistä 42 prosenttia pitää hyvänä yleistä ansioturvaa, joka antaisi ansiosidonnaisen turvan myös niille, jotka eivät ole työttömyyskassojen jäseniä. Hieman yli kolmannes eli 35 prosenttia pitää ideaa huonona.

Nyt Suomessa pitää kuulua työttömyyskassaan, jotta voi työttömäksi jäädessään saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa.

- Tilanne on epäoikeudenmukainen. Koronakriisi on koetellut erityisesti sellaisia työntekijöitä, joilta puuttuu ansioturva ja joiden työmarkkina-asema on haurain. Heistä moni on nuori. Jokaisen ansioturvan rahoittajan pitää saada turvaa. Asia pitää korjata viimeistään seuraavan vaalikauden alussa, Pentikäinen vaatii Suomen Yrittäjien tiedotteessa.