Teiden auraus saa asukkailta pyyhkeitä – "osa väylistä oli luokattomassa kunnossa"

Tienhoito: Sipoolaiset antoivat palautetta kunnan katujen talvihoidosta.

Sipoolaiset toivoivat parannusta esimerkiksi isojen lumivallien auraukseen. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Ulla Yliherne

Roska-astioiden riittämätön määrä ulkoilualueilla ja jalankulkuväylillä, keräämättömät koirankakat sekä aurauksen riittämättömyys ja hitaus runsaslumisina talvipäivinä.

Muun muassa näihin asioihin sipoolaiset toivovat parannusta kunnan teettämässä katu- ja viheralueiden talvihoidon asukastyytyväisyyskyselyssä.

Kunta julkaisi viime viikolla tulokset kyselystä, jonka se järjesti huhti–toukokuun vaiheessa.

Kyselyyn vastasi tällä kertaa 150 kuntalaista.

Selvästi eniten vastauksia saatiin alueelta, johon kuuluu Söderkulla, Taasjärvi ja Hansas. Tältä alueelta vastauksia kertyi yli sata kappaletta.

– Edelliseen vuoteen verrattuna tämän vuoden vastausaktiivisuuteen ja tuloksiin on osaltaan vaikuttanut varmasti runsaslumisen talven tuomat haasteet, kunnan koostamassa raportissa arvioidaan.

Söderkullan, Taasjärven ja Hansaksen alueen asukkailta kritiikkiä satoikin erityisesti katujen sekä kevytväylien aurauksesta. Vastaajien mukaan talvihoidon epäonnistuminen näkyi esimerkiksi vanhuksien liikkumisessa ja lastenrattaiden työntämisessä. Korkeiden lumivallien takia liikkuminen kaduilla ja risteyksissä oli vastaajien mielestä haastavaa.

– Söderkullan keskustan lisäksi etenkin Pähkinälehden ja Tasbyntien jalankulun ja pyöräilyn väylät olivat vastaajien mielestä usein luokattomassa kunnossa, loppuraportissa kerrotaan.

Etelä-Sipoossa parannusta toivottiin myös ajoväylien ja pihateiden jääneisiin korkeisiin lumivalleihin sekä bussipysäkkikaistojen heikkoon auraukseen. Esimerkiksi Graniittitiellä linja-autojen kerrottiin jääneen useasti jumiin lumeen.

– Vastaajat kokivat alueen aurauksen olleen lumen määrään nähden monesti liian hidasta. Usean vastaajan mukaan aurausta saattoi joutua odottamaan tietyissä kohteissa jopa päiviä.

Kunta järjestää vastaavanlaisen asukaskyselyn katu- ja viheralueiden kesähoidosta. Kyselyn aukeaa myöhemmin syksyllä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut