Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eljas Aalto rikkoi oman ennätyksensä ja laittoi samalla Sipoon ennätyksen uusiksi

21 sekuntia ja 29 sekunnin sadasosaa. Siinä uusi Sipoon ennätys 200 metrin juoksussa. Ennätys meni rikki lauantaina 10. heinäkuuta SFI mestaruuskilpailuissa Närpiössä, jossa If Sibbo-Vargarnan Eljas Aalto nappasi kultaa uudella henkilökohtaisella ennätyksellään. Tulos oli samalla uusi Sipoon ennätys. Myös edellinen ennätys, 21,32, on Aallon nimissä.

Tämän vuoden 200 metrin juoksukilpailu oli yksi SFI:n historian kovimmista. Peräti neljä juoksijaa alitti 22 sekunnin rajan. Sipoon Aallon jälkeen maaliviivan ylitti toisena HIFK:n Erik Back ja pronssia sai Filip Johansson Gamlakarleby IF:stä.

Toisena kisapäivänä, sunnuntaina 11. heinäkuuta Aalto jatkoi voittoputkeaan juoksemalla kultaa miesten 400 metrillä. If Sibbo-Vargarnan Anton Kunnas sijoittui samassa juoksussa sijalle viisi. Miesten sadan metrin finaalissa Eljas Aalto oli toinen. Finaalissa juoksi myös Sipoosta Rasmus Martin, joka sijoittui kisassa kuudenneksi.

– 200 metriä oli kyllä hyvä juoksu, mutta lähtöön jäi vielä parannettavaa. 400 metriä oli myös positiivinen yllätys, koska sitä en ole treenannut. Lähdin siinä aika paljon rauhallisemmin kuin aiemmin. Se näytti toimivan, koska juoksu tuntui niin helpolta maaliin asti. Satasella oli reidet jo ihan tyhjät ja vastatuuli kovaa, joten siinä ei sittten enää kulkenutkaan mihinkään, Eljas Aalto kertoo.

Kaikkiaan Närpiön kisoissa nähtiin 22 If Sibbo-Vargarnan yleisurheilijaa, jotka toivat Sipooseen 19 mitalia.