Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen frisbeegolffari ikuistaa nyt pelimaisemia kameralla – Marika Salmi toi valokuvansa Villa Sibbeen

Näyttely: Marika Salmen valokuvanäyttely on esillä Villa Sibbessä elokuun loppuun saakka.

Kun sipoolainen Marika Salmi harrasti frisbeegolfia kilpatasolla, hän ei ehtinyt juuri ihastella ratojen maisemia. Nyt hän on keskittynyt katsomaan ympäristöä kameran takaa ja silmä näkee peliympäristöjen kauneuden eri tavalla.

– Esimerkiksi tässä Sibbe Disc Golf -radalla on hieno tammi, johon on nostettu oksasta roikkumaan kori. Se on ihan mielettömän kuvauksellinen tietyssä valossa, hän kertoo.

Nyt Marika Salmen frisbeegolfaiheisia valokuvia on nähtävillä pienessä valokuvanäyttelyssä Villa Sibben ravintolassa Joensuun Tilalla elokuun loppuun saakka. Keskellä rataa sijaitseva Villa Sibbe on tiettävästi Suomen ensimmäinen klubirakennus ja siellä otetaan Salmen mukaan hyvin frisbeegolfarit huomioon.

Oikeaa valoa metsästäessä Salmella ei ole pitkä matka kohteeseen. Hän asuu miehensä kanssa Joensuun Tilalla ja kulkee usein radan maisemissa sekä valokuvaten että ylläpitäen ja siistien ympäristöä. Puoliso Mikko Wikman kilpailee frisbeegolfissa edelleen.

Valokuvaus on Salmen intohimo, ja kamera on käytössä sekä vapaa-aikana että työssä sisältömarkkinoinnin parissa.

– Olen kuvannut paljon frisbeegolfkisoja omaksi ja pelaajien iloksi. Nämä näyttelyt kuvat ovat enemmän omantyylisiä, fiiliskuvia.

Valokuvauksessa hänen tavoitteenaan on oma kehittyminen, mutta mieltä lämmittää, jos kuvia halutaan myös ostaa. Näyttelyn suurennokset ja postikorttikokoiset kuvat ovat myynnissä.

– Olen kuvannut muutakin kuin frisbeegolfia ja niitä kuvia voi nähdä kotisivuillani, Salmi kertoo.

Marika Salmella on takanaan pitkä kilpaura frisbeegolfissa, vuodesta 2014 viime syksyyn.

Frisbeegolf on Suomessa erittäin suosittu harrastus, joka on ollut entisestään nousussa koronapandemian myötä.

Euroopan tasolla Suomi on frisbeegolfin kilpapeluun ehdoton suurvalta. Vaikka laji on nuori, parhaille pelaajille siitä on tullut jo ammatti.

Frisbeegolfissa tarkoituksena on heittää frisbee maalikoriin mahdollisimman vähillä heitoilla.