Itä-Uudenmaan poliisilla vilkas viikko – ylinopeuksia ja kolareita mutta myös kiinnijääneitä fillari- ja katalysaattorivarkaita

Itä-Uudenmaan poliisilla oli kiireinen työviikko. Kuvituskuva. Arkisto/Hanna Henriksson

Viime viikon helteisessä säässä poliisille riitti tehtäviä laidasta laitaan, kerrotaan poliisin tiedotteessa. Itä-Uudellamaalla tehtiin muun muassa ajotapavalvontaa, ajettiin hurja määrä keikkoja ja selvitettiin väkivallantekoja. Lisäksi yhden tutkinnassa olleen tapon yrityksen esitutkinta on valmistunut ja siirtyy nyt syyteharkintaan.

Liikennepoliisin partiot keskittyivät viime viikolla ja viikonloppuna erityisesti ajotapavalvontaan, jossa kohteena olivat etenkin kovat nopeudet. Kaasupoljinta painettiin tänäkin helteisenä viikonloppuna turhan kovaa ja useita kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan.

– Valvoimme myös autojen ja kaksipyöräisten kokoontumisajoja Vantaalla ja ikävä kyllä nämäkään cruisailut eivät sujuneet ilman murheita. Varsinkin kaksipyöräisten kokoontumisessa havaitsimme useita liikenneturvallisuutta vaarantavia tapauksia, kuten ylinopeuksia, keulimista, driftailua ja kuminpolttoa. Yksi nuori tarvitsi jopa sairaanhoitoa kikkailunsa seurauksena, komisario Asko Sartanen kertoo tiedotteessa.

Hyvinkääläisessä teollisuusalan yrityksessä tapahtui perjantaina 9.7. vakava väkivallanteko, jota poliisi tutkii nimikkeellä tapon yritys. Poliisi käynnisti epäillyn etsinnät heti tapahtumien jälkeen ja otti hänet kiinni keskiviikkona 14.7.

Teosta epäilty vangittiin perjantaina 16.7. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen väkivallantekoon.

Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt, että sekä uhri että epäilty ovat tai ovat olleet kytköksissä yrityksen toimintaan. Poliisi tekee asiassa teknistä ja taktista tutkintaa sekä selvittää väkivallanteon motiivia.

Aurinkoinen ja helteinen keli näkyi viime viikonkin tehtävämäärien noususta erityisesti viikonloppuiltaisin ja öisin, vaikka viikollakin poliisin tehtävämäärät olivat normaalia korkeammat. Viime viikko piti sisällään lähes 2400 erilaista poliisitehtävää, joista vajaa 800 tehtävää painottui viikonloppuun.

– Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien. Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia kirjattiin viime viikolta 31 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 24 kun vastaavat luvut olivat edellisellä viikolla 17 ja 31, kertoo komisario Jarmo Ojala tiedotteessa.

– Muuten tehtävät olivat pitkälti päihtyneitä, häiriökäyttäytymistä, rattijuoppoja, omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista ja etsintäkuulutettujen hakuja, Ojala jatkaa.

Erilaisia kolareita tapahtui viikon aikana valtaväylillä yli 90 ja ne sitoivat tehtäville useita partiota pitkiksikin ajoiksi. Hirvieläinkolareita tapahtui viikon aikana 20.

– Fillari- ja katalysaattorivarkaudet jatkuvat edelleen, mutta epäiltyjä tekijöitäkin jäi viikon aikana partioille onneksi kiinni, Ojala kertoo tiedotteessa.

Kesän hukkumistilastot huolestuttavat ja hukkumistapauksia on ollut poliisin mukaan kesän aikana aivan liikaa.

– Esimerkiksi uimarannoilla vanhempia kehotetaan valvomaan uimaan meneviä lapsia tarkasti, Ojala muistuttaa tiedotteessa.

Valvontaa suoritettiin viime viikolla myös veneellä.

– Rapidon partiot osallistuivat viikonloppuna muun muassa Porvoossa järjestetyn Tirmo Bluesin ja Loviisassa järjestetyn Small Ships Race -venetapahtuman valvontaan. Molemmissa meno oli hyvin rauhallista, rikoskomisario Anne Tuomisto kiittelee tiedotteessa.

– Molempiin tapahtumiin tehtiin myös lupavalvontatarkastus ja siltäkin osin asiat olivat kunnossa, Tuomisto jatkaa.

–Vesiliikennejuopumusjuttuja ei viikonlopulta onneksi kertynyt, mikä on hyvä asia, kertoo Tuomisto tiedotteessa.

Järvenpäässä tapahtui toukokuun puolivälissä väkivallanteko jossa uhri, 26 -vuotias nainen, sai sairaalahoitoa vaativat vammat.

– Tapahtumat saivat alkunsa, kun asianomistaja oli sopinut tuttavansa kanssa tapaamisen Järvenpään Pajalassa sijaitsevan kaupan pihalle. Tarkoituksena oli sopia aiempia erimielisyyksiä, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Paikalle tapaamiseen saapui kuitenkin asianomistajalle entuudestaan tuntematon mies ja nainen, joista nainen puukotti asianomistajaa aiheuttaen tälle potentiaalisesti hengenvaaralliset vammat.

– Epäillyn tekijän henkilöllisyys saatiin selville poliisin tekemässä esitutkinnassa ja rikoksesta epäilty on tunnustanut puukottaneensa asianomistajaa kerran. Kaikki osalliset ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Vallila jatkaa.

Esitutkinta on nyt saatu valmiiksi ja tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Sipoossa sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut