Sipoo ottaa käyttöön lyhennetyn rokotusvälin – toisen annoksen voi saada jo 8 viikon päästä

Sipoolaiset voivat jatkossa saada toisen koronarokotuksen jo 8 viikon päästä ensimmäisen annoksen saamisesta. Kuvituskuva. Minna Lyytinen

Ulla Yliherne

Sipoolaiset voivat jatkossa saada toisen annoksen koronavirusta vastaan kehitettyä rokotetta jo kahdeksan viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

Tähän saakka vähimmäisaika on ollut 11 viikkoa.

Kunta tiedottaa ottavansa uuden, lyhemmän rokotusvälin käyttöön THL:n ohjeiden mukaisesti.

– THL:n linjauksen mukaan kunnat voivat itse päättää rokoteannosten antamisten välisen vähimmäisajan lyhentämisestä, mikäli rokotteiden saatavuus mahdollistaa sen, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Edellytyksenä rokotusvälin lyhentämiselle on, että toisen rokoteannoksen antamisen aikaistaminen ei saa viivästyttää kenenkään ensimmäisen rokoteannoksen saamista. Ensimmäisen rokoteannoksen saajat ovat siis yhä etusijalla.

– Jos kuitenkin rokoteannoksia ja -aikoja on riittävästi, ei ole estettä aikaistaa ensimmäistä mahdollista hetkeä toisen rokoteannoksen antamiselle, kunta kertoo tiedotteessa.

Jo varatun rokoteajan voi vaihtaa ensisijaisesti netin kautta.

Ajan siirtämiseen vaaditaan varauksen yhteydessä lähetetty varausavain tai vahva tunnistautuminen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ajan aikaistaminen on mahdollista vain samaan rokotuspisteeseen, jonne alkuperäinen aika on varattuna.

– Mikäli vapaita aikoja ei kyseiseen rokotuspisteeseen ole saatavilla, voidaan rokotuspistettä vaihtaa ainoastaan puhelimitse (09 2353 6001) aikaa siirtämällä, kunnasta ohjeistetaan.

Tähän mennessä sipoolaisista 64,3 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Heistä 24,9 prosenttia on rokotettu myös toisen kerran.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut