Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoonrannassa oli viikonloppuna tuhoisa venepalo – pelastuslaitos muistuttaa, että venepalot etenevät nopeasti

Sipoonrannan vierasvenesatamassa Storörintien varressa syttyi viime lauantaina iltapäivällä moottorivenepalo.

V8-moottorilla varustettu Wellcraft-moottorivene laskettiin vesille, ja sen moottori syttyi palamaan, kun se käynnistettiin.

Palo tuhosi veneen täysin ja poltti osan viereisestä puisesta laiturista. Henkilövahinkoja ei tullut.

Paikalla oli seitsemän pelastusyksikköä.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ilkka Eskelinen ei ollut työvuorossa kyseisenä lauantaina, eikä tiedä tarkemmin lauantaisen palon syttymissyystä.

Eskelinen kuitenkin muistuttaa yleisesti siitä, että kun venepalo syttyy, on toimittava ripeästi, sillä veneissä palo voi levitä hyvin nopeasti.

Nopeus on valttia.

Ilkka Eskelinen

– Nopeus on valttia. Veneissä on verrattain herkästi ja nopeasti palavia materiaaleja, kuten muovipohjaisia rakenteita. Harvoin on mitään palon etenemistä rajoittavia rakenteita, koska niitä ei ole tarkoituksenmukaista rakentaa muun muassa painon lisääntymisen vuoksi. Samassa kohtuupienessä tilassa on myös polttoaineita.

Eskelinen toteaa, että veneisiin lakisääteisesti vaadittu alkusammutusvälineistö on tärkeässä osassa. Kaikkien veneessä olevien pitäisi tietää missä välineistö on ja miten sitä käytetään.

Jos alkusammutus epäonnistuu, apua voi pyytää rajavartiolaitoksen meripelastuksen numerosta 0294 1000 tai yleisestä hätänumerosta 112.