Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoolaisille 3 uutta tilaisuutta 1. koronarokotukseen ilman ajanvarausta – 66 prosenttia sipoolaisista on nyt rokotettu

Sipoon kunta tiedottaa järjestävänsä lisää Walk-in-koronarokotuksia. Seuraava mahdollisuus saada koronarokotus ilman ajanvarausta on Sipoossa heti tämän viikon perjantaina 6. elokuuta kello 10–13. Toistaiseksi walk-in-vastaanotolla voi saada vain ensimmäisen koronarokoteannoksen, ei tehosterokotetta.

Perjantain lisäksi Walk-in-koronarokotusvastaanottoja on tiistaina 10.8. kello 10–13 ja perjantaina 13.8. kello 10–13.

Kaikki Walk-in vastaanotot järjestetään Nikkilän sosiaali- ja terveysaseman P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3. Mukaan vastaanotolle pitää ottaa henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.

Walk-in vastaanottoon saapuvat saavat vuoronumeron huoneen numero 3 ulkopuolella ja rokotuksia annetaan asiakkaiden saapumisjärjestyksessä. Kaikki, jotka saapuvat paikalle ja ottavat vuoronumeron vastaanottoaikana, saavat rokotteen. Jonoon vastaanottoaikana saapuvat rokotetaan siis, vaikka vastaanottoaika ehtisi kulua loppuun ennen kuin kaikki on ehditty rokottaa.

Kunta pyytää vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja mahdollisuuksien mukaan odottamaan omaa vuoroa ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Kunta pyytää myös, että odotustiloihin tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Nuoren henkilön, joka ei voi tai ei halua itse päättää rokotteen ottamisesta, on saatava huoltajansa suostumus rokotteen saamiseksi. Jos nuorella on useampi huoltaja, tulee suostumus saada kaikilta huoltajilta. Suostumuksen voi antaa kirjallisesti lomakkeella, joka tulee olla mukana valmiiksi täytettynä.

Walk-in-vastaanotot on tarkoitettu toistaiseksi vain niille, jotka eivät olleet vielä saaneet yhtään koronarokotusannosta. Tehosterokotteita ei anneta walk-in-vastaanotolla. Tehosteajan voi varata tai ajanvarausta voi aikaistaa vain sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta tai soittamalla.

Sipoolaisista 66 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 32,6 prosenttia on ehtinyt saada kaksi rokoteannosta.

Koronarokotusvuorossa ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä 12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset.