Huumerinki levitti yli 27 kiloa amfetamiinia – ainetta saostettiin saariston vuokramökeissä

Valmista huumetta, jota päätyi levitykseen yli 27 kiloa. Tulli

Minna Harmaala

Tulli ja Lounais-Suomen poliisi ovat paljastaneet amfetamiinin maahantuonti- ja levitysorganisaation, joka on esitutkinnan mukaan levittänyt Suomeen yhteensä yli 27 kiloa amfetamiinia.

Tutkinnan mukaan amfetamiinia päätyi levitykseen lähes 700 000 euron arvosta ja organisaatiolta takavarikoidun amfetamiinin katukauppa-arvo olisi ollut yhteensä yli 1,1 miljoonaa euroa.

Tulli ja poliisi ovat takavarikoineet organisaation hallusta alkuvuodesta 2021 yhteensä lähes 13 kiloa amfetamiinia, 4 800 millilitraa amfetamiiniemästä, 350 millilitraa rikkihappoa, 6,2 grammaa marihuanaa, 340 millilitraa GBL:ää eli lakkaa, 50 kappaletta LSD-lappuja sekä 227 kappaletta ampuma-aseen patruunoita.

Lisäksi Tanskan poliisi takavarikoi tapaukseen liittyen marraskuussa 2020 noin 20 kiloa amfetamiinia. Amfetamiinin epäillään olleen tarkoitettu Suomen markkinoille.

Osa amfetamiinista on esitutkinnan mukaan tuotu Suomeen öljymäisessä muodossa. Siitä on saostettu katukauppaan sopivaa amfetamiinia loma-asunnoissa, jotka oli vuokrattu Varsinais-Suomen saaristosta.

Viranomaiset epäilevät, että huumausaineita varastoitiin saostamisen jälkeen Turun, Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla.

Rinkiä on esitutkinnan mukaan johtanut Espanjassa toimiva suomalainen mies ja toimintaan on osallistunut yli 15 ihmistä. Mukana on ollut sekä suomalaisia että ulkomaalaisia ja monella epäillyillä on jo ennestään rikostaustaa Suomessa..

Esitutkinta valmistuu elokuun aikana ja siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut