Sipoolaiset saavat myös 2. koronarokotteen ilman ajanvarausta  – aikuisille ensimmäiset ajat jo tiistaina, 12–15-vuotiaille perjantaina

Tiistaista 10.8.2021 alkaen walk-in-rokotusvastaanotot palvelevat myös tehosterokotuksen ottajia. Agata Anttonen

Walk-in-koronarokotusvastaanotoilla nyt mahdollisuus myös toisen annoksen saamiseen ilman ajanvarausta, tiedottaa Sipoon kunta.

Niin sanottuja walk-in-rokotusvastaanottoja, joihin ei tarvitse erikseen ennakkoon ilmoittautua, on aikaisemmin järjestetty vain niille asiakkaille, jotka eivät ole saaneet vielä yhtään koronarokoteannosta.

Tiistaista 10.8.2021 alkaen walk-in-rokotusvastaanotot palvelevat myös tehosterokotuksen ottajia.

Walk-in-rokotukset palvelevat kaikkia koronarokotusohjelmaan tällä hetkellä kuuluvia, eli kaikkia 16 vuotta täyttäneitä perusterveitä sekä 12–15-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia.

Seuraavat walk-in-rokotusajankohdat tiistaina 10.8. ja perjantaina 13.8. kello 10–13. Kaikki vastaanoton aukioloaikana ilmoittautuneet rokotetaan, vaikka tämä tarkoittaisi, että jonon viimeisten rokottamisaika olisi kello 13 jälkeen.

Tehosterokotteen saamisen edellytyksenä kahdeksan viikkoa ensimmäisestä rokoteannoksesta. Tiedot omista rokotuksistaan voi tarkastaa Oma Kanta-sivustolta.

Perusterveiden 12–15-vuotiaiden rokottamiset aloitetaan Sipoossa loppuviikosta, joten tiistain 10.8. vastaanotolle ei perusterveitä 12–15-vuotiaita voida vielä ottaa vastaan.

Perjantaista 13.8. alkaen walk-in-vastaanotot palvelevat myös 12–15-vuotiaita perusterveitä. Heillä tulee olla mukanaan kaikkien huoltajiensa allekirjoittama suostumus rokottamiselle.

– Aivan erityisesti toivomme kuitenkin, että nuoret aikuiset, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään rokoteannosta, hyödyntäisivät tätä mahdollisuutta, jotta rokotekattavuutta tuossa ikäryhmässä saataisiin nostettua, Aikuisten ennalta ehkäisevien terveyspalvelujen palvelupäällikkö Pernilla Eriksén painottaa kunnan tiedotteessa.

Rokotusvastanotolle saapuvalla on oltava mukanaan joko henkilöllisyystodistus tai KELA-kortti. Vastaanotto sijaitsee Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla P-kerroksessa, fysioterapian käytävällä huoneessa numero 3. Katuosoite on Jussaksentie 14, 04130 Sipoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut