Äänikuningas Heikki Vestman siirtyy rivivaltuutetuksi – näin kokoomus aikoo jakaa johtopaikkansa uudessa valtuustossa

Kansanedustaja Heikki Vestman keräsi kuntavaaleissa yksin 47 prosenttia kokoomuksen äänipotista. Vestmania äänesti 1 352 sipoolaista.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon kuntavaalien ylivoimainen äänikuningas, kansanedustaja Heikki Vestman ei jatka Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtajana, puolue tiedottaa.

Vestman siirtyy rivivaltuutetuksi lapsiperheen ja kansanedustajan työn tuomiin kiireisiin vedoten. Hänen tilalleen valtuuston puheenjohtajaksi kokoomus tulee esittämään konkarivaltuutettu Ari Oksasta. Oksanen on vaikuttanut Sipoon valtuustossa yli kaksikymmentä vuotta.

Kokoomuksella on uudessa valtuustossa yhteensä 13 kunnanvaltuutettua. Uusia valtuutettuja puolueella on kahdeksan. Valtuustoryhmänsä puheenjohtajaksi puolue valitsi 1. kauden valtuutetun Tommi Hännisen.

Kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi puolue on valinnut Marja Manninen-Ollbergin. Kunnanhallituksen jäseniksi nousevat Tommi Hänninen, Antti Skogster ja Ritva Tarvainen.

Kokoomus jakaa keskuudessaan myös viisi valiokuntien ja jaostojen puheenjohtajuutta.

Suomenkielisen koulutusjaoston puheenjohtajaksi kokoomus on valinnut Tuomas Alaterän, maankäyttöjaoston puheenjohtajana jatkamaan Juhani Rantalan, elinkeinojaoston puheenjohtajaksi Jani Asunmaan ja vapaa-ajan jaoston puheenjohtajaksi Satu Pärssisen.

Sipoon uusi kunnanvaltuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 30.8 ja tekee silloin päätökset kaikkien luottamuspaikkojen jaosta.

Juttua on muokattu 11.8.2021. klo 15.45. Lisätty tieto siitä, että Heikki Vestmanin kiireet johtuvat myös kansanedustajan työstä.

Juttua on muokattu 12.8.2021 klo 10.41. Poistettu tieto siitä, että teknisen valiokunnan puheenjohtajaksi olisi ehdolla kokoomuksen Jokke Härmä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut