Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joko on kurssit katsottuina? Sipoon opiston syksy käynnistyy ensi viikolla ilmoittautumisilla

Sipoon opiston ilmoittautumiset alkavat liikunnan, vesiliikunnan, hyvinvoinnin ja tanssin osalta keskiviikkona 18.8 kello 12 ja kaikkien muiden aineiden osalta torstaina 19.8. kello 12.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että opetus voidaan aloittaa lähiopetuksena, mutta Sipoossa seurataan pandemiatilanteen kehitystä aktiivisesti.

Kunnan maskiohje on tällä hetkellä velvoittava, eli lähiopetuksessa pidetään maskeja ja säilytetään turvavälit, liikunnan kursseilla maskeja käytetään pukeutumistiloissa. Ryhmäkokoihin ei tällä hetkellä ole tulossa rajoituksia. Osa opetuksesta alkaa tänä syksynä jo verkko-opetuksena.

Opistolla on uusia toimipisteitä Söderkullassa Valkoinen paviljonki (Opintie 1), johon on siirtynyt toiseen luokkatilaan Ingmanilta kudonnan opetus ja toisessa luokassa pidetään lähinnä käden taitojen opetusta ja taidetta sekä ainakin japanin kielen alkeet.

Toinen uusi tila Söderkullassa on Opintien palvelupiste ja liikuntatila (Opintie 6 B). Tämän rakennuksen toisessa päässä on nuorisotila Pleissi. Aiemmin opiston toiminnat olivat viereisessä rakennuksessa, Söderkulla skolassa. Avoimet ovet näissä molemmissa tiloissa pidetään maanantaina 16.8. kello 17–19, jolloin paikalla on muutamia opettajia ja voi tutustua lähemmin tiloihin ja kurssiohjelmaan, lisäksi voi nauttia kahvitarjoilusta.

Taideopetus Nikkilässä saa uudet tilat Livalilta Sinisestä hallista (Martinkyläntie 94). Jokipuiston alueelta ns. Sikalasta siirtyy kaikki toiminta sinne. Siniseen halliin on juuri valmistumassa uudet tilat taideopetukselle. Myöhemmin syyskuun alussa, ennen opetuksen alkua, siellä pidetään avoimet ovet, jolloin opettajat esittelevät kurssejaan ja voi käydä tutustumassa uusiin tiloihin.

Nikkilässä kudonta jatkuu Vävhultin sijaan Nikkilän opistotalolla, josta liikuntakurssit siirtyvät Jokipuiston koulun liikuntasaliin. Ensi viikon Sipoon Sanomista voi sitten lukea opiston muista kuulumisista. Opinto-ohjelma on jaettu postin välityksellä torstaina 5.8. kaikkiin sipoolaisiin talouksiin.