Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korvenportilla on paukkunut Sipoonkorvessa – valmista pitäisi olla lokakuussa

Luontomatkailu: Sipoonkorven luontomatkailun keskus on herättänyt kiinnostusta yrittäjissä. Parkkialueen on tarkoitus valmistua lokakuussa.

Sipoonkorvessa on paukkunut tänä kesänä aika tavalla, kun kalliota on louhittu Knutersintien varrella. Ravintola Tilan kupeeseen rakennetaan Korvenportin luontomatkailupistettä, josta ensin valmistuu paikoitusalue.

– Louhinta on nyt loppusuoralla ja parkkialueen on tarkoitus valmistua 16. lokakuuta mennessä, kertoo Sipoon kunnan yrityskoordinaattori Anne Peltonen.

Korvenportista on tarkoitus tulla nimensä mukaisesti sisääntuloportti luontoelämyksiin. Ravintola Tilan pihalta lähtee jo nyt ulkoilupolku Fiskträskin suuntaan, mutta parkkitilaa on rajallisesti.

Paikoitusalueen kupeeseen kaavaillaan erilaisia muita palveluja, joista kunta onkin ottanut vastaan kyselyjä kesän aikana. Korvenportti 2030 -visiossa alueelle tulisi jo olemassa olevan ravintolan lisäksi majoituspalveluja, sauna, perinteinen kota tai laavu, luontoyrittäjien tila, suihkut ja kesäkahvila.

– Tähän mennessä on tullut toistakymmentä yhteydenottoa kiinnostuneilta palveluntarjoajilta. Olemme tehneet heidän kanssaan kesän aikana alustavia puolen tunnin haastattelua, Peltonen kertoo.

– Mitään ei ole lyöty lukkoon, edelleen voi olla yhteydessä kuntaan, hän rohkaisee.

Esimerkiksi suihkuja on toivottu, jos tekee vaikka hikisen metsälenkin.

Sipoon kunta suunnittelee hanketta yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.

– Muun muassa Metsähallituksen retkeilijäprofiileista olemme saaneet tietoa siitä, millaisia palveluja toivotaan. Esimerkiksi suihkuja on toivottu, jos tekee vaikka hikisen metsälenkin, Peltonen kertoo.

Massakohdetta Korvenportista ei ole tarkoitus tehdä, pikemminkin rauhallisten luontoelämysten etappia. Koko projektissa otetaan huomioon kestävät menetelmät.

– Haluamme tarjota kuntalaisille sekä matkailijoille aitoja luontokokemuksia, luonnon ehdoilla, Peltonen tiivistää.

Tänä kesänä on aloittanut sukkulabussi eli Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussilinja, jolla pääsee Korvenportin pysäkille esimerkiksi Nikkilästä.

– Fiskträskin reitti on kiva ja vaihteleva korkeuseroineen ja järvineen, se on mukava retkikohde.

Korvenportin alue ei kuulu virallisesti Sipoonkorven kansallispuistoon, mutta Fiskträskin kohdalla puistoksi on luokiteltu kaksi metsäkaistaletta. Laajempi osa kansallispuistoa sijoittuu Knutersintien länsipuolelle.