Sipoonlahden koulussa koronatartunta – 20 maskitonta oppilasta samassa tilassa sairastuneen kanssa

Sipoonlahden koulussa on 650 oppilasta, joista 20 on altistunut koronatartunnalle eilen. Mia Tadic

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoonlahden koulussa henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Sipoon kunta. Sairastunut työntekijä oli paikalla koulussa taudin tartuttavuusaikana lukukauden ensimmäisenä koulupäivänä eli eilen. Noin 20 oppilasta on altistunut tartunnalle oltuaan ilman kasvomaskia samassa tilassa sairastuneen kanssa.

– Valitettavasti tässä tilanteessa oppilaat eivät olleet pukeneet kasvomaskeja takaisin välittömästi ruokailun päätyttyä. Muistutamme, että kasvomaskin käyttö antaa suojaa tartunnalta, mutta voi samalla myös vähentää tarvetta jäädä etäopetukseen altistumisen takia, sivistysjohtaja Jukka Pietinen kommentoi asiaa kunnan tiedotteessa.

Sipoossa on voimassa kasvomaskisuositus kaikille koululaisille vuosiluokilla 6.–9.

Altistuneet oppilaat on lähetetty koulusta kotiin, ja tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä heihin karanteenin osalta. Vanhempia on informoitu Wilman kautta.

Sipoonlahden koulussa on yli 650 oppilasta. Koulu toimii Miilin alueella. Samassa koulurakennuksessa toimivan Söderkulla skolan oppilaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet.

Kunta pyytää kaikkia sipoolaisia hakeutumaan koronavirustestiin, jos ilmenee vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita. Ajan näytteenottoon voi varata itse Koronabotin kautta tai soittamalla arkisin klo 8-16 Sipoon terveyskeskukseen numeroon 09 2353 6001 ja muina aikoina Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117.

Koronavirustaudin oireita ovat flunssaoireet, kuten yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, nuha, väsymys ja kuume. Myös haju- tai makuaistin äkillinen katoaminen voi olla taudin oire. Ripuli ja vatsaoireet saattavat liittyä koronavirustautiin, jos niillä ei ole muuta ilmeistä syytä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut