Sipoossa on runsaasti koronarokotusaikoja vapaana – myös tulevalle lauantaille ja sunnuntaille

Koronarokotusaika on nyt tarjolla kaikille yli 12-vuotiaille myös tulevana viikonloppuna 14.-15.8. Aikoja saa sekä ensimmäisiin rokotuksiin että tehosterokotuksiin. Kuvituskuva Hanna Henriksson/Arkisto

Sipoossa torstaina (12.8.) avautunut 12−15-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraus on lähtenyt verkkaisesti liikkeelle. Uusia aikoja avattiin runsaasti varattavaksi sekä tälle viikolle että ensi viikolle, mutta nuorten ajanvarauksia on tehty vähemmän kuin kunta ennakoi.

Aikoja on siis nyt runsaasti tarjolla varattavaksi lähipäiville, ja niitä voivat hyödyntää nyt myös esimerkiksi ne, jotka haluavat aikaistaa tehosterokotustaan.

– Avatut ajat oli aluksi osoitettu ainoastaan ensimmäisen rokoteannoksen ottamiseen ajatellen tätä nuorten rokotusvuoroon tullutta ikäryhmää. Koska aikoja on edelleen runsaasti varattavissa, päätimme mahdollistaa niiden käytön myös toisen rokoteannoksen aikaistamiseen. Eli esimerkiksi huomiselle ja sunnuntaille on siis tällä hetkellä tarjolla aikoja varattavaksi tehosterokotuksiin, kertoo palvelupäällikkö Pernilla Eriksén Aikuisten ennalta ehkäisevistä terveyspalveluista.

Tehosterokotuksen antamisen edellytys on, että ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua vähintään 8 viikkoa. Tehosteajan siirtäminen onnistuu seuraamalla ajanvarauksen vahvistamisviestin mukana tullutta ohjeistusta.

Siirtääksesi varattua aikaa, tarvitset joko varauksen mukana toimitetun varausavaimen tai vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos sinulla ei ole tallessa vahvistusviestiä, voit siirtää aikaa myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Vihta palvelussa.

Ajanvaraus koronarokotuksiin tehdään ensisijaisesti internetissä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Nuorelle aika ensimmäisen rokotukseen kannattaa siis varata tästä verkkopalvelusta.

Jos nettiajanvarauksen kanssa on ongelmia, rokoteajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Rokotukseen tultaessa pitää mukana olla Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus. Suositeltavaa on, että nuorelle tulostetaan mukaan huoltajien suostumus. Suostumuksen voi antaa kirjallisesti lomakkeella. Lomakkeen voi ladata esimerkiksi Sipoon kunnan sivuilta www.sipoo.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut