Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryhmähoito helpottaa kotiäidin ja -isän arkea – Sipoon uusi palvelu käynnistyy syyskuussa

Kotiäideille ja koti-isille on luvassa arjen pientä helpotusta, kun Sipoon kunta aloittaa uuden palvelun: kotona olevien lasten ryhmähoidon yhtenä aamupäivänä viikossa.

Ryhmähoito on tarkoitettu kotihoidossa oleville 0−5-vuotiaille lapsille ja sen järjestää lapsiperheiden kotipalvelu perjantaisin. Ryhmähoidossa leikitään ja ulkoillaan perhetyöntekijän johdolla.

– Palvelun tarkoituksena on tarjota perheen huoltajille hengähdystaukoa tai mahdollisuutta käydä asioilla ilman lasta. Lapsi saa ryhmähoidossa leikkiä ja ulkoilla yhdessä muiden lasten kanssa ohjatusti, johtava sosiaaliohjaaja Anne Willström kertoo Sipoon kunnan tiedotteessa.

Ryhmähoito on maksutonta perheille ja se on tarkoitettu nimenomaan kotihoidossa oleville lapsille. Ryhmähoitoa ei tarjota avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnassa, päivähoidossa tai perhepäivähoidossa oleville lapsille.

Ryhmähoitoa järjestetään perjantaisin klo 9-12 vuoroviikoin Nikkilässä ja Söderkullassa. Nikkilässä palvelu on tarjolla tänä syksynä parillisina viikkoina syyskuun 10. päivä alkaen ja Söderkullassa parittomina viikkoina 17.9. alkaen.

Nikkilässä paikka on päiväkoti Solåker osoitteessa Pohjoinen Koulutie 3B. Hoitopäivät ovat 10.9., 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11. ja 3.12.

Söderkulla ryhmähoito järjestetään Taasjärven kylätuvalla osoitteessa Tasbyntie 22. Päivät ovat 17.9., 1.10.,15.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12.

Paikka ryhmähoitoon pyydetään varaamaan etukäteen ennen hoitopäivää lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijöiltä puhelimitse. Hoidosta voi myös kysyä lisää puhelimitse.