Lapsiperheen arjen haasteista pääsee pian keskustelemaan Sipoon sosiaaliohjaajan pika-ajalle

Sipoon kunta alkaa tarjota matalan kynnyksen keskusteluapua lapsiperheiden vanhemmille. Tuija Manninen

Sipoo

Lapsiperheen arjessa voi tulla vastaan monenlaista pientä pulmaa, johon juttelu ammattilaisen kanssa voi auttaa.

Syyskuun alusta alkaen Sipoon kunnan lapsiperhepalvelut tarjoaa perheille mahdollisuutta päästä keskustelemaan varhaisen tuen sosiaaliohjaajan kanssa matalalla kynnyksellä. Niin sanottuja pika-aikoja on tarjolla aina yhtenä päivänä viikossa.

Tunnin mittaisia keskusteluaikoja voi varata sähköisestä ajanvarauskalenterista, ja kertaluontoiseen tapaamiseen ammattilaisen kanssa pääsee nopeasti ilman jonoja. Ajanvarauskalenteri julkaistaan kunnan verkkosivuilla lähiviikkoina.

60 minuutin pika-aikoja on tarjolla 1. syyskuuta alkaen siten, että parittomien viikkojen keskiviikkona on varattavissa ilta-aikoja klo 16-18 välille ja parillisten viikkojen keskiviikkoina aamuaikoja klo 8-10 välille.

– Varhaisen tuen sosiaaliohjaajan kanssa voi tulla keskustelemaan jo pienestäkin pulmasta, joka voi liittyä esimerkiksi perheesi arkeen tai vaikka keskinäiseen vuorovaikutukseen. Tarkoituksena on tarjota mahdollisuus saada keskusteluapua nopeasti ja ennen kuin ongelmat mahdollisesti lähtevät paisumaan, johtava sosiaaliohjaaja Anne Willström kertoo Sipoon kunnan tiedotteessa.

Tapaamisesta ei synny sosiaalihuollon asiakkuutta, eikä siitä tehdä mitään kirjauksia. Kertaluonteiset tapaamiset toteutetaan kasvokkain Perhetuvalla Nikkilässä osoitteessa Jussaksentie 6 tai vaihtoehtoisesti puhelimitse tai etäyhteydellä Teams-sovelluksen kautta.

– Tapaamiseen voi valmistautua miettimällä etukäteen, mikä arjessa mietityttää ja miten on tähän mennessä yrittänyt ratkaista asiaa, Willström kertoo.

Juttua on muokattu 17.8.2021 klo 8.39. Poistettu sosiaalityöntekijöiden yhteydestiedot. Ajanvaraus tapahtuu verkossa, kun ajanvarauskalenteri julkaistaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut