Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta Söderkullassa keskiviikkona ja Nikkilässä lauantaina – 67,8 prosenttia sipoolaisista on saanut ensimmäisen rokotteen

Sipoolaisista 67,8 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 41,6 prosenttia on ehtinyt saada kaksi rokoteannosta.

Nyt kunta tiedottaa järjestävänsä lisää walk in-koronarokotuksia eli rokotuksia ilman ajanvarausta. Rokotteita on tarjolla sekä ensimmäisen rokotteensa ottaville että tehosterokotteen tarvitseville, mikäli ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Seuraavat mahdollisuudet saada koronarokotus ilman ajanvarausta ovat Söderkullan rokotuspisteellä Söderpointissa keskiviikkona 18. elokuuta kello 10.30–12.30 ja Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla 21. elokuuta kello 12–14.

Edelliset walk-in-rokotukset viime viikolla keräsivät 98 ja 99 käyntiä. Käytännössä rokotettavia oli parhaimmillaan jonossa nelisenkymmentä.

Kunta tiedottaakin järjestävänsä lisää walk-in vastaanottoja, koska kysyntää ajanvarauksettomille vastaanotoille näyttää edelleen olevan.

Söderkullan rokotuspiste on Söderpointissa (Terveystie 2, apteekin takapuolella). Nikkilässä rokotuspaikka on edelleen sosiaali-ja terveysaseman P-kerros, Fysioterapian käytävä, huone numero 3.

Vastaanotot ovat avoimia kaikille Sipoossa rokotusvuorossa oleville, eli 12 vuotta täyttäneille ja kaikille sitä vanhemmille sipoolaisille. Mukana pitää olla henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.

Walk in-vastaanottoon saapuvien tulee ottaa vuoronumero ja rokotuksia annetaan asiakkaiden saapumisjärjestyksessä.

Kaikki, jotka saapuvat paikalle Nikkilän rokotuspisteelle ja ottavat vuoronumeron vastaanottoaikana, saavat rokotteen. Jonoon vastaanottoaikana saapuvat rokotetaan siis, vaikka vastaanottoaika ehtisi kulua loppuun ennen kuin kaikki on ehditty rokottaa. Söderpointin rokotuspisteellä voidaan rokottaa 70 henkilöä, eli vuoronumeroita jaetaan saman verran.

– Pyydämme vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja tarvittaessa odottamaan omaa vuoroa ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat. Söderpointin rokotuspisteellä jonottaminen rokotukseen tapahtuu pääosin ulkona. Toivomme myös, että rokotuspisteelle tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana. Tulethan rokotukseen vain täysin terveenä, kunta ohjeistaa tiedotteessa.