Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustusilmoituksen voi nyt tehdä 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta

Tästä päivästä alkaen matkustusilmoituksen voi tehdä myös Hätäkeskuslaitoksen tuottaman 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta.

Matkustusilmoituksen avulla ulkomailla olevat suomalaiset voidaan tavoittaa erilaisissa hätä- tai kriisitilanteissa. Entiseen tapaan ilmoituksen voi tehdä myös verkossa osoitteessa matkustusilmoitus.fi.

Ulkoministeriönkonsuliasioiden yksikön päällikön Outi Saarikosken mukaan matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle.

– Ulkoministeriö voi lähettää matkustusilmoituksen tehneille tietoa kohdemaan turvallisuustilanteesta ja tavoitella heitä tarvittaessa hätä- ja kriisitilanteessa. Myös rekisteröityminen matkustusilmoitus-palveluun kannattaa, jotta voi tarvittaessa tehdä muutoksia matkustusilmoitukseensa myös lähettämisen jälkeen, Saarikoski neuvoo tiedotteessa.

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos suosittelevat 112 Suomi -sovelluksen lataamista erilaisten hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.

Matkustusilmoitus löytyy sovelluksen Palvelut-välilehdeltä kohdasta Palvelut/Hätä- tai ongelmatilanne ulkomailla/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle sekä Palvelut/ Muut palvelut/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle.

112 Suomen uusi ominaisuus päivittyy sovellukseen dynaamisesti 17. elokuuta alkaen ja vaatii sovelluksen uudelleenkäynnistyksen.