Sipoon Kalkkirannassa ajettiin jälleen Offshore-luokkien SM-pisteistä

Porvoon Moottorivenekerho isännöi jälleen perinteiseen tapaansa Offshore-luokkien SM-osakilpailua. Sipoon Kalkkirannassa on ajettu kilpaa nyt jo 18 kertaa peräkkäisinä vuosina. Tällä kertaa mukana oli 13 venekuntaa, joista vain kuusi tuli maaliin hyväksytysti. Isäntäseuran Tom ja Samuli Vuorihovi ajoivat voittoon 3B-luokassa. Muut porvoolaiset joutuivat keskeyttämään teknisten ongelmiensa vuoksi.

Kova tuuli verotti osanottajamäärää. Lisäksi korona rokotti niin ikään osanottomäärää, eikä mukana ollut tällä kertaa myöskään ulkomaalaisia kilpailijoita. Aiemmin Kalkkirannalla on nähty suomalaisten lisäksi myös ruotsalaisia ja norjalaisia Offshore-kuskeja.

– Kisat menivät kuitenkin lopulta hyvin. Ei tullut missään vaiheessa isompia vaurioita, eikä yhtään venettä kaadettu, Porvoon Moottorivenekerho hallituksen jäsen ja kilpailuista vastannut Jan-Erik Hägglund kertoo.

– SM-osakilpailu ajettiin 3B, 3J ja TC-luokissa, jossa taso oli kova.

– Itse kisajärjestelyt sujuivat jo rutiinilla. Saimme tänä vuonna myös suuren avun RaceWKND!:lta.

Parin viikon päästä, 28–29.8. ajetaan loput kaksi Offshore-luokkien SM-osakilpailua Imatralla. Mestaruus ratkotaan siis kolmessa osakilpailussa. Ruotsin Öregrundissä olisi vastaavasti 17–19.9. PM-kilpailut kaikissa Offshore-luokissa. Samalla ratkotaan myös 3B- ja 3C-luokkien Euroopan mestaruuksista. Koronarajoitukset voivat tosin vielä tuoda omat, tummat pilvensä tällekin kilpailuille.

Kisat menivät lopulta hyvin.

Taustat

Offshore

Kilpaveneily on laji, jossa korostuu vauhdin huuma ja lajin mahtava yhteisöllisyys.

Suomessa ajettavat moottoriveneiden nopeuskilpailut jakautuvat kahteen päälajiin: ratakilpailuihin (circuit race) ja avomerikilpailuihin (offshore race).

Avomerikilpailut ajetaan nimensä mukaisesti avoimilla vesillä. Radan pituus vaihtelee muutamasta kilometristä useisiin kymmeniin kilometreihin. Muualla maailmalla tunnetaan myös muita nopeuskilpailutyyppejä, kuten jokimaratonit (river marathon).

Kussakin lajissa veneet jaetaan niiden koon, runkotyypin ja moottorin mukaan useisiin eri ryhmiin ja luokkiin.

Avomerikilpailuissa ryhmiä ovat Offshore 1 ja 3. Eri ryhmät jakautuvat puolestaan luokkiin, joita esimerkiksi Offshore 3:ssa ovat moottorin tilavuuden mukaisesti 1, 3, 2 ja 6 litraa.

Kussakin luokassa on veneelle asetettu minimimitat, -paino ja erilaisia muita vaatimuksia, jotka veneen tulee täyttää.

Ratakilpailussa ryhmiä ovat muun muassa O (vapaaviritteiset), S (standardimoottorit), T (yksirunkoveneet). Nämäkin ryhmät jakaantuvat edelleen moottoritilavuuksien perusteella luokkiin, joissa veneille on asetettu mittojen ja painojen osalta omat minimivaatimuksensa.

https://spv.fi/kilpaurheilu/kilpaveneily/

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut