Sipoossa maskisuositus jo 3. luokkalaisille – kunnanjohtaja käskee kaikkia skarppaamaan: "Jos tilanne ei pian käänny parempaan, rajoituksiin joudutaan menemään"

Sipoon koronatilanne on heikentynyt nopeasti. Kunnanjohtaja Mikael Grannas vetoaa kaikkiin kuntalaisiin tartuntojen suitsimiseksi. Arkistokuva. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Koronavirustilanne on heikentynyt Sipoossa hälyttävästi viime viikkojen aikana, tiedottaa Sipoon kunta. Kahden viikon aikana tartuntatapauksia on tullut yli 40 ja Sipoon ilmaantuvuusluku on noussut yli 200:aan.

Sipoo on nyt siirtynyt kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen.

Kunnan poikkeusolojen johtoryhmä ei ole vielä päättänyt asettaa uusia rajoituksia esimerkiksi harrastuksiin kunnan tiloissa tai kunnan tiloissa järjestettäviin kokoontumisiin. Asiaan voi tulla muutos nopeastikin.

– Kehotamme nyt kaikkia tosissaan skarppaamaan terveysturvallisuuden kanssa. Käyttäkää kasvomaskeja, pitäkää turvavälejä ja olkaa varovaisia. Jos emme nyt kaikki toimi, joudumme hyvin pian sulkemaan tiloja, perumaan tapahtumia ja rajoittamaan harrastuksia, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo tiedotteessa.

Uutena toimena kunta on päättänyt laajentaa pserusopetuksessa kasvomaskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan maanantaista 23.8. alkaen oppilaille luokka-asteilla 3.–9. perusopetuksessa ja kaikille opiskelijoille toisen asteen oppilaitoksissa. Tähän saakka suositus on koskenut oppilaita 6. luokka-asteelta ylöspäin.

– Tavoitteena on, että kasvomaskisuosituksen laajentaminen auttaisi vähentämään riskiä altistua koronavirukselle koulussa, sivistysjohtaja Jukka Pietinen sanoo tiedotteessa.

Jos samassa opetusryhmässä on 3. luokkatason oppilaiden lisäksi alempien vuosiluokkien oppilaita, koskee maskisuositus koko opetusryhmää. Oppilaat saavat kasvomaskit käyttöönsä kouluilta maksutta Sipoon kunnan kustantamana.

Kunnan poikkeusolojen johtoryhmä haluaa myös muistuttaa, että jokainen altistus ja tartunta Sipoossa maksaa rahaa kuntalaisille. Kustannuksia syntyy esimerkiksi tartunnanjäljitykseen tarvittavasta työvoimasta ja koronatesteistä.

– Tämä raha on aina pois jostakin muusta. Jos esimerkiksi joudumme siirtämään kouluterveydenhoitajia tartunnanjäljitykseen, on se pois koululaisten terveydenhuollosta, Grannas sanoo tiedotteessa.

Sipoon tartunnanjäljitys on kunnanjohtajan mukaan ajoittain ollut erittäin kuormittunut. Vaikka työvoimaa tartunnanjäljitykseen on lisätty, on ajoittain syntynyt viivettä yhteydenotoissa altistuneisiin.

– Positiivista on se, että koronarokotukset etenevät Sipoossa ja rokotuskattavuus nousee. Myös nuorten rokotukset ovat lähteneet nyt hyvin liikkeelle, Grannas kertoo kunnan tiedotteessa.

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 68,8 prosenttia, ja kahden rokoteannoksen suoja on nyt 43,1 prosentilla.

Toistaiseksi viimeaikaiset joukkoaltistumiset ja tartuntaketjut Sipoossa ovat kunnan tiedotteen mukaan syntyneet hyvin pitkälti yksityistilaisuuksista, kuten nuorten juhlista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut