Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotteita saa ilman ajanvarausta Nikkilässä lauantaina ja Söderkullassa 2.9. – vapaita aikojakin on runsaasti

Sipoolaisilla on nyt useita vaihtoehtoisia mahdollisuuksia hakea koronarokotteita, tiedottaa Sipoon kunta. Ilman ajanvarausta koronarokotuksen voi seuraavan kerran saada Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla lauantaina 28. elokuuta kello 9–12 ja Söderkullan rokotuspisteellä Söderpointissa torstaina 2. syyskuuta kello 14.30–16.30.

Rokotusaikoja on myös runsaasti tarjolla ajanvarauksella lähiviikoille sekä ensimmäiseen että toiseen rokoteannokseen.

– Rokotusaikoja on nyt Sipoossa runsaasti tarjolla varattavaksi myös ajanvarausjärjestelmän kautta kaikille niille, joille etukäteen varattu aika on kätevämpi tapa rokottautua, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko sanoo kunnan tiedotteessa.

Nikkilän sosiaali- ja terveysasemalla Walk in-koronarokotteet annetaan P-kerroksessa, Fysioterapian käytävällä, huoneessa numero 3.

Söderkullan rokotuspiste sijaitsee Söderpointissa (Terveystie 2, apteekin takapuolella).

Walk in -vastaanotolle voi mennä ottamaan niin ensimmäisen rokoteannoksen kuin tehosterokotteenkin. Tehosterokotuksen antamisen edellytys on, että ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua vähintään kahdeksan viikkoa.

Vastaanotto on avoin kaikille Sipoossa rokotusvuorossa oleville, eli 12 vuotta täyttäneille ja kaikille sitä vanhemmille sipoolaisille.

Walk in -vastaanotoille saapuvat saavat vuoronumeron ja rokotuksia annetaan asiakkaiden saapumisjärjestyksessä. Kaikki, jotka saapuvat paikalle Nikkilän rokotuspisteelle ja ottavat vuoronumeron vastaanottoaikana, saavat rokotteen. Jonoon vastaanottoaikana saapuvat rokotetaan siis, vaikka vastaanottoaika ehtisi kulua loppuun ennen kuin kaikki on ehditty rokottaa.

Kunta pyytää vastaanotolle saapuvia huolehtimaan turvaväleistä ja tarvittaessa odottamaan omaa vuoroa ulkona, jos vastaanotolle muodostuu jonoa ja sisätilat ruuhkautuvat.

Söderpointin rokotuspisteellä jonottaminen rokotukseen tapahtuu pääosin ulkona. Kunta toivoo myös, että rokotuspisteelle tulevat vain rokotukseen tulijat ja enintään yksi saattaja esimerkiksi lapsen mukana.

Sipoolaisista 70,4 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 46 prosenttia on ehtinyt saada kaksi rokoteannosta.