Rokottajat jalkautuvat Sibbo Gymnasiumiin ja Enteriin – alaikäisiltä toivotaan huoltajien suostumusta rokotusten nopeuttamiseksi

Nuorten rokotekattavuutta pyritään nostamaan järjestämällä koronarokotuksia oppilaitoksissa myös Sipoossa. Riitta Ketola

Crista Lassfolk-Feodoroff

Ensi viikolla koronarokottajat jalkautuvat Sipoossa toisen asteen oppilaitoksiin, tiedottaa Sipoon kunta. Oppilaitokset ovat Sipoon ruotsinkielinen lukio Sibbo gymnasium sekä Enterissä toimivat Sipoon lukio ja Keuda.

Opiskelijoiden Pop up-rokotuspisteillä kunta tarjoaa nuorille tilaisuuden ottaa koronarokote omassa oppilaitoksessa ilman ajanvarausta.

Pop up -pisteet palvelevat vain kyseisten oppilaitosten opiskelijoita. Tarkemmista aikatauluista ja käytännöistä kunta ilmoittaa tiedottavansa suoraan opiskelijoille.

– Pyrimme tarjoamaan erilaisia tapoja ja tilaisuuksia ottaa rokote, jotta rokottautuminen olisi mahdollisimman vaivatonta ja helppoa. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni sipoolainen ottaisi koronavirusrokotuksen, Sipoon sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko sanoo kunnan tiedotteessa.

Alaikäiset opiskelijat saavat itse päättää koronarokotteen ottamisesta. Kunta kuitenkin suosittelee, että alaikäisillä on kaikkien huoltajiensa suostumus mukanaan kirjallisena, koska se nopeuttaa rokottamista.

Ilman suostumusta rokottajat joutuvat arvioimaan, onko alaikäinen rokotettava kykenevä päättämään asiasta itse.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut