Mopoilijoille halutaan hyvää fiilistä ja turvallisia kilometrejä maksuttomalla tapahtumalla: "Tarkoitus on kannustaa jatkamaan hyvää harrastusta"

Tapahtuma: Mopokauden päättäjäiset-tapahtuma syntyi, kun aikuiset halusivat kannustaa hyvää harrastamista.

Aikuiset päättivät näyttää, että mopoilu on hyvä harrastus ja syntyi tapahtuma nimeltä Mopokauden päättäjäiset. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Crista Lassfolk-Feodoroff

Palava halu toimia teini-ikäisten mopoilijoiden hyväksi on poikinut Mopokauden päättäjäiset-tapahtuman, joka järjestetään lauantaina Porvoon Kulloonkylässä sijaitsevassa Premier Parkissa. Tapahtuma on avoin kaikille mopoilijoille ja mopoista kiinnostuneille nuorille. Heidän toivotaan saapuvan paikalle runsain joukoin tapaamaan toisiaan.

– Kun kaikki tuntuvat vain nillittävän mopoista ja mopoilijoista, me halusimme järjestää heille jotain positiivista, kertoo hankkeen puuhamiehiin lukeutuva Patrick Sundberg.

Nuorison paikalle houkuttelemiseksi tarjolla on ilmaist a grillimakkaraa, limua ja karkkia. Premier Parkin operatiivinen johtaja Ari Pörsti kertoo tarjoilujen olevan peräisin Sipoonlahden Nesteeltä, jonka kauppias Jukka Nuutinen oli heti mukana ideasta kuultuaan.

– Moni muukin on lähtenyt sponsoriksi, koska asia koetaan tärkeäksi. On aikansa elänyttä, että mopoilijat ja vanhemmat ovat vastakkain. Se ei ole millään tapaa rakentavaa, Pörsti sanoo.

Jo mainittujen järjestäjätahojen lisäksi tapahtuman puuhamiehiä ovat Liike Nytin uunituore sipoolaisvaltuutettu Roy Harkimo sekä Premier Parkin liikennekouluttaja Jyrki Koivujuuri. Jälkimmäinen kiersi ajelemassa iltaisin Sipoossa ja ryhtyi juttusille mopoilijoiden kanssa. Näiden keskustelujen pohjalta tapahtuma on räätälöity nuorisoa houkuttelevaksi.

Ilmaisten naposteltavien lisäksi tarjolla on DJ:n musat, taitoajokilpailu, tietokilpailu ja palkinnot, joita järjestäjät lupailevat loistaviksi. Nuorison katsastettavaksi asetetaan ajovarusteita, kulkupelejä ja työkaluja.

Tieto-taitoaan mopoilijoille jakavat paikalliset endurotähdet Hugo Svärd, Juhani Laaksonen ja Marko Laaksonen, jotka ovat mukana tapahtumassa pyörineen. Myös Liikenneturva osallistuu tapahtumaan, mutta viranomaisia paikalle ei ole kutsuttu eikä kenenkään mopoja syynätä.

– Nuorisolle sellainen viesti, että mitään ei tarvitse pelätä, vaikka tarjolla on myös tietoa, neuvoja ja oppia. Tämän on tarkoitus olla kiva juttu ja kannustaa jatkamaan hyvää harrastusta koko loppuelämä, Ari Pörsti vakuuttaa.

Tarjolla olevan opin hän muistuttaa olevan mopoilijoiden omaksi parhaaksi. Kuten Liikenneturvan julkaisema kyselytulos viime viikolla kertoi, lähes joka kymmenes autoilija kokee asiakseen ”kouluttaa” mopolla tai mopoautolla liikkuvia nuoria liikenteessä. Se aiheuttaa turhia vaaratilanteita, joita mopoilijoiden on hyvä osata välttää.

– Olen itsekin ajanut kaksipyöräisellä yli 30 vuotta ja tiedän kokemuksesta, että siinä tulee kaikenlaista vastaan, Pörsti sanoo.

– Mitä paremmin mopoilija osaa liikkua liikenteessä, sitä turvallisempaa se on.

Premier Parkille tapahtuma on linjassa radan uuden aluevalloituksen kanssa. Yritys on tarjonnut toisille yrityksille ajoharjoitteluradan ja koulutusta vuodesta 2008 lähtien, mutta keväällä toiminta laajeni moottoripyöräilyyn. Samalla asiakaskunta kasvoi tavallisiin kuluttajiin.

– Meillä on uusi Biker Cafè, jossa on esimerkiksi naismotoristien oma ilta keskiviikkoisin. Mopokauden päättäjäiset sopii siis meille hienosti ja mopoilijat ovat tänne lämpimästi tervetulleita.

Mopokauden päättäjäiset lauantaina 28.8. kello 14–17. Öljytie 1007, 06830 Porvoo (Kulloonkylä). Maksuton tapahtuma.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut