Nikkilän markkinat on peruttu – "Ei ihmisiä voi komentaa pitämään turvavälejä"

Perinteiset Nikkilän syysmarkkinat on peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Pandemian vuoksi markkinat peruttiin myös viime vuonna.

Nikkilän Sydämen hiekkakentälle oli jo paikan varannut 116 näytteilleasettajaa. Markkinoiden ajankohta olisi ollut 26. syyskuuta.

– Jos koronatilanne salli, järjestämme ensi vuonna Nikkilässä sekä kevät- että syysmarkkinat. Söderkullassa on lisäksi tarkoitus järjestää syysmarkkinat, mikäli sopiva paikka löytyy, kertoo toiminnanjohtaja Marianne Andersson-Lindqvist Sibbo Ungdomsförbundista (SUF).

Söderkullan markkinat ovat olleet jäissä useamman vuoden sopivan paikan puutteessa, mutta niitä pyritään nyt virittelemään uudelleen.

Nikkilän markkinoiden suunnittelu oli jo pitkällä, kun ratkaisuun päädyttiin. Andersson-Lindqvist kertoo, että yhdistys ei uskaltanut ottaa riskiä, että koronavirus leviäisi tapahtumassa.

– Aluehallintovirasto antaisi vihreää valoa, jos vain joka kolmannella paikalla pitäisi myyjää. Se ei oikein kannata. Lisäksi turvavälien pitämistä ei voida valvoa, hän kertoo.

– Ei ihmisille voi huutaa ja komentaa pitämään välimatkaa.

Markkinat ovat suosittu tapahtuma, jossa ihmiset tapaavat toisiaan ja sipoolaiset yhdistykset, yritykset ja puolueet pääsevät esittäytymään.

Myyjiä tulee paljon myös kauempaa, ja he ovat toivoneet, että markkinoita järjestetään niin paljon kuin mahdollista heti, kun se onnistuu.

– Mielellämme järjestämme tapahtumia, sillä yhdistyksellä on kuluja, mutta tuloja ei. Viime vuonna ja tänä vuonna ovat peruuntuneet markkinoiden lisäksi myös koko perheen pyöräilytapahtuma Tour de Sibbo ja Söderkullan tanssit, Andersson-Lindqvist pahoittelee.

Korjaus: Muutettu 31.8.2021 klo 8.14 Marianne Andersson-Lindqvistin titteliksi toiminnanjohtaja. Tekstiin oli livahtanut virheellisesti puheenjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut