Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta ei toistaiseksi tarjoa etätyötiloja lainkaan – Söderkullan kartanoon tulevat tilat viivästyvät, Nikkilän tiloista luovuttiin kokonaan

Sipoon Sanomiin yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, miksi hän ei löydä mistään tietoa Sipoon kunnan tarjoamista etätyötiloista, vaikka niille luulisi riittävän kysyntää. Syy on siinä, ettei etätyötiloja ole toistaiseksi tarjolla.

Vanhassa Kuntalassa ei ole enää etätyötiloja, koska kunta on pääsääntöisesti luopunut rakennuksen käytöstä. Uuteen Kuntalaan Lukkarinmäelle ei ole tehty etätyötiloja kuntalaisille. Nikkilässä etätyötiloja ei siten enää ole eikä uusia ole näillä näkymin tulossa.

Söderkullassa tilanne on toinen.

– Uudet kunnan coworking-tilat ovat tulossa Söderkullan kartanoon ja ne avataan näillä näkyvin tämän vuoden loppupuolella. Kartanolle tulee kolme isoa tilaa tähän tarkoitukseen. Tällä hetkellä on käynnissä tilojen kalustaminen ja sisustaminen, kunnan toimitilojen asiakaspalvelupäällikkö Henna Martikainen päivittää tilannetta.

– Nikkilässä yksityiset toimivat ovat ajaneet tällaisen toiminnan aloittamista melko aktiivisesti. Näiden hankkeiden tilanteesta meillä ei ole tarkempaa tietoa.

Martikainen muistuttaa, että Sipoon kirjastoissa on opiskelu- ja työskentelypisteitä käytettävissä koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden.