Puutarhakonsertit hyvästelevät suven Savijärven kartanolla viikonvaihteessa

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna voi muistella suloista Suomen suvea Sipoon musiikkiyhdistyksen järjestämässä neljän konsertin kokonaisuudessa Savijärven kartanolla.

– Kun mahdollisuudet elävästä musiikista nauttimiseen ovat viime aikoina koronan vuoksi olleet kovin rajalliset, halusimme heti tilaisuuden tullen tarjota yleisölle kuultavaksi musiikillisesti mahdollisimman monipuolisen kokonaisuuden, kertovat yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Sinkkonen ja varapuheenjohtaja Teppo Salakka.

Terveysturvallisuudesta on huolehdittu niin, että konserttiyleisö seuraa ohjelmaa puutarhakahvilan katetulta terassilta ja pihan teltasta. Muusikot soittavat ja laulavat kartanon sisällä avonaisten ikkunoiden äärellä.

Konserttisarjan aloittaa perjantaina kuultava Amerikkalaiseen tapaan -konsertti, jossa sipoolaismuusikot Tiina Sinkkonen, Reeta Vestman, Teppo Salakka ja Kristian Attila tulkitsevat spirituaaliklassikoita, tunnettuja musikaalisävelmiä ja jazz-vaikutteista 1900-luvun alun amerikkalaista klassista musiikkia.

Lauantai-illan konsertissa Kesäistä romantiikkaa tulkitsee taiteilijapari Johanna Maria ja Kari Syväniemi sekä pianisti Kaarina Ahokas ja kontrabasisti Tapio Lydecken.

Sunnuntaina kuullaan kaksi konserttia, joista ensimmäisessä pianistit Kaarina Ahokas ja Laura Attila sekä huilisti Liisa Toiviainen vievät kuulijan ranskalaiseen salonkiin. Iltakonsertissa mezzosopraano Merja Mäkelä ja pianisti Tuula Hällström esittävät suomalaista laulumusiikkia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut