Viikonloppuna pääsee kurkistamaan taiteilijoiden työhuoneisiin – Konstrundanilla mukana kuusi sipoolaista

Artborg: Sipoossa Konstrundan-tapahtumaan osallistuu kuusi paikallista kuvataiteilijaa.

Artbogin taiteilijat Annika Brandt (eturivissä oikealla), Gun Tallqvist ja Ritva Sirjala, sekä ylärivissä Claudia Valdes Salmeron, Pike Kokkonen, Tuula Aaltonen (ei mukana Konstrundanissa tänä vuonna) sekä Tero Annanolli. Julia Nyman

Mia Tadic

Kuusi kuvataiteilijaa avaa ateljeidensa ovet yleisölle ensi viikonloppuna Jokipuiston Artborgissa Konstrundan-tapahtumassa.

Konstrundan on suomenruotsalainen koko maan kattava taidetapahtuma, jossa pääsee tutustumaan paikallisten taiteilijoiden työhuoneisiin. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä osallistujia, yhteensä 490 henkilöä.

Sipoossa työhuoneensa paljastavat Annika Brandt, Claudia Valdes Salmeron, Gun Tallqvist, Pike Kokkonen, Ritva Sirjala ja Tero Annanolli.

Konstrundanin tavoitteena on lisätä ymmärrystä kotimaista nykytaidetta, taidekäsityötä ja muotoilua kohtaan.

– Nyt jos koskaan osallistujat tarvitsevat kohtaamisia yleisön kanssa sekä näkyvyyttä. Monelle Konstrundan-viikonloppu on myös hyvä myyntitilaisuus, sanoo projektijohtaja Martina Lindberg.

– Jotta Konstrundan olisi turvallinen kaikille pyydämme kävijöitä yleisten suositusten lisäksi seuraamaan myös taiteilijoiden ohjeita. Monet työhuoneet ovat pieniä ja niissä voi vierailla vain muutama henkilö kerralla. Suuri etu tässä on parempi mahdollisuus vuorovaikutukseen taiteilijan kanssa, hän iloitsee.

Konstrundan järjestetään tänä vuonna syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.–5.9.2021. Silloin osallistujien työhuoneet ovat avoinna klo 11–17.

Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2008.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut