Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Neljän vuoden työ tuotti vihdoin tulosta” – Paippisten paraurheilija Jessica Kerttunen ratsasti SM-kultaa

Tuoreet pararatsastuksen Suomen mestarit Jessica Kerttunen ja Westside hallitsivat Hyvinkäällä Hyyppärässä viime viikonvaihteessa. Molempien osakilpailujen voitto toi ratsukolle kultaa.

– Vihdoinkin neljän vuoden työ tuotti tulosta. Toivottavasti yhteistyö Weskun kanssa huipentuu ensi vuonna MM-kilpailuihin.

Pararatsukko Jessica Kerttunen ja Westside ratsastivat sekä perjantaina että lauantaina kilpailujen parhaat suoritukset, todetaan Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Perjantain ja lauantain yhteistulokseksi kertyi hienot 141.915 pistettä. Tällä tuloksella sipoolainen Kerttunen, 24 ja Westside ovat vuoden 2021 Suomen mestarit.

Edellisen kerran Kerttunen on voittanut Suomen mestaruuden vuonna 2015 nyt jo eläkepäiviä viettävän Ladykillerin kanssa.

– Wau! Oloni on sanaton. Westside on ollut minulla nyt neljä vuotta ja etenkin viime vuoden aikana olemme harjoitelleet yhdessä todella paljon. Tähtäsimme jo Tokion olympialaisiin, mutta paikkaa sinne ei auennut. Tämä tuntuu aivan yhtä hienolta. Tämä on kuin minun Tokioni, Kerttunen iloitsee.

MM-kilpailut olisivat mahtava päätös nyt 18-vuotiaan Weskun uralle.

Päätavoitteena parilla ovat ensi vuoden MM-kilpailut.

– MM-kilpailut olisivat mahtava päätös nyt 18-vuotiaan Weskun uralle.

Parhaillaan Kerttunen etsii seuraajaa Westsidelle.

– Sopivaa ei ole vielä löytynyt, voisipa Weskun kloonata.

Mitaleista käytiin kovaa kamppailua. Hopealle ratsasti vaasalainen Sanna Koskiluhta ratsullaan Liptona III pistein 136.3 ja pronssin kilpailuissa vei oululainen Laura Kangasniemi ja Finnman pistein 135.1. Nuori Kangasniemi lähti lauantain finaaliin neljänneltä tilalta ja nousi pronssille ratsastettuaan hienosti finaalissa pisteet 69.167.

Tulokset 28.8., vain sijoittuneet:

Pararatsastastuksen Suomen mestaruus, yhteistulokset, 10 lähtijää ja 3 sijoittuu.

Kultaa: Jessica Kerttunen – Westside, Helsingin Ratsastajat Ry 141.9,

Hopeaa: Sanna Koskiluhta – Liptona III, Vaasan Hubertus Ry 136.3,

Pronssia: Laura Tiia Anniina Kangasniemi – Finnman, Oulun Ratsastajat Ry 135.1,

Lopputulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/606659