Palokunta hälytettiin Talman golfkentälle lopettamaan halvaantuneelta vaikuttanut supikoiran pentu – pieni eläin yllätti auttajansa

Suomeen supikoira tuotiin alun perin tarhoihin turkiseläimeksi. Nykyinen luonnonkanta on saanut alkunsa Suomeen itärajan yli entisen Neuvostoliiton alueelta levittäytyneistä yksilöistä. Kuvituskuva. Jussi Murtosaari

Riitta Suomalainen

Huolestuneet kansalaiset hälyttivät palomiehet lopettamaan vakavasti loukkaantuneelta näyttäneen supikoiran pennun Sipoossa lauantaina iltapäivällä.

Eläin makasi Talman golfkentän keskellä olevassa pienessä metsikössä ja päästi ihmiset lähelleen. Vaikutti siltä, että pennun takapää oli halvaantunut, mutta kun palomiehet lähestyivät sitä, se säntäsi vikkelästi tiehensä.

Kysymys on supikoiran normaalista käyttäytymisestä. Kun se tuntee itsensä uhatuksi, se heittäytyy maahan, esittää kuollutta eikä välttämättä reagoi edes kosketukseen. Näin se ilmeisesti saa monen petoeläimen menettämään kiinnostuksensa saalistamiseen.

Ihmisen kimppuun supikoiran ei tiedetä koskaan käyneen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut