Sipoo aikaistaa toisen koronarokotteen antamista – 8 viikon väli vaihtui 6 viikkoon

Sipoolaiset voivat siis nyt ottaa tehosterokotteensa vapaavalinnaisesti 6–12 viikon päästä ensimmäisestä rokoteannoksesta. Kuvituskuva. Teppo Komulainen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Toisen koronarokoteannoksen voi nyt ottaa Sipoossa jo kuuden viikon päästä ensimmäisestä annoksesta, tiedottaa Sipoon kunta. Päätöksellään kunta hyödyntää THL:n tarjoamaa mahdollisuutta, jonka mukaan kunnat voivat omatoimisesti päättää koronarokotteiden välisen ajan lyhentämisestä aikaisemmasta kahdeksasta viikosta vähintään kuuteen viikkoon.

Sipoolaiset voivat siis nyt ottaa tehosterokotteensa vapaavalinnaisesti 6–12 viikon päästä ensimmäisestä rokoteannoksesta.

Aiemmin varattua tehosterokotusaikaa voi aikaistaa halutessaan nyt heti netissä HUS:in Vihta-palvelussa, ja Sipoon walk-in-vastaanotoilla voi ottaa tehosterokotteen ilman ajanvarausta, jos ensimmäisestä rokoteannoksesta on ehtinyt kulua kuusi viikkoa.

Rokoteajan siirtäminen nettipalvelussa on mahdollista aina kerrallaan 1–2 viikon päähän, jos aikoja on saatavilla. Viime viikkoina aikoja on ollut hyvin saatavissa Sipoossa, kunta tiedottaa.

Kunnan mukaan uusia aikoja avataan aina, kun tieto rokoteannosten saatavuudesta sen mahdollistaa.

Varattua aikaa siirtäessään asiakas tarvitsee varauksen mukana toimitetun varausavaimen tai vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos rokoteajan siirtäminen ei onnistu internetissä, voi ajan siirtämistä pyytää myös puhelimitse numerosta 09 2353 6001 arkisin kello 9–15.

THL on myös ehdottanut kolmatta koronarokoteannosta rajatuille ryhmille. Kolmannen rokoteannoksen osalta Sipoon kunta odottaa valtakunnallista päätöstä, ohjeistuksia ja aikataulua aloittamiselle.

THL ehdottaa kolmatta annosta niille, joiden immuunipuolustuksen katsotaan olevan heikentynyt ja niille, jotka ehtivät saada alkuvuodesta koronarokotuksen rokotusjärjestyksen kärkipäässä 3–4 viikon annosvälillä.

– Näitä 3-4 viikon annosvälillä rokotteen saaneita on Sipoossa hyvin vähän. Sen osalta odotamme vielä tarkempaa ohjeistusta, ketkä lasketaan immuunipuolustukseltaan heikentyneiksi. Arviomme on, että kolmannen rokoteannoksen antaminen ei vielä tässä vaiheessa koske kovin montaa sipoolaista, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo kunnan tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut