Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joku kippasi rakennusjätteensä luontopolulle Paippisissa – kuntalaiset ryhtyivät tuumasta toimeen ja siivosivat ne pois

Linsvedintieltä alkavan luontopolun sisääntuloon kipattu jätekuorma kuohutti sipoolaisten tunteita Facebookissa viikonloppuna. Ulkoilijan ottama valokuva osoitti, kuinka joku oli heittänyt remonttijätteitään luontoon sen sijaan, että olisi vienyt ne kaatopaikalle. Facebookin Sipoo-ryhmässä keskustelu kävi vilkkaana asiasta ja asian vierestä. Talmalainen Teemu Nieminen ehdotti, että keskustelijat siivoaisivat roskat. Lopulta hän ryhtyi primus motoriksi itse ja pyysi keskustelijoilta talkooapua.

– Olen tehnyt vastaavaa ennenkin. Paljon riittää puhetta, mutta niitä tekoja on sitten aika tavalla vähemmän, Nieminen sanoo.

Hän ajoi maanantaina työpäivänsä jälkeen peräkärryn luvanneen talmalaisen Reija Anttilan luo. Kaksikko suuntasi luontopolulle siivoamaan. Sovittuna ajankohtana paikalle saapui talkoisiin myös nikkiläläinen Tuula Kalima. Roskaamisesta alunperin Facebookissa kertonut Mirva Rauhamäki oli tuonut paikalle jätesäkkejä.

– Puolisen tuntia siinä meni, kun siivosimme sen kasan pois. Lisäksi keräsimme ympäristöstä täysiä jätesäkkejä, jotka on heitetty sinne jo aiemmin. Veimme ne Mömossenille ja maksoimme lastista vain 20 euroa, koska mukana oli kierrätettävää jätettä, Nieminen kertoo.

Hän toivoo kunnassa mietittävän, kuinka vastaavat tapaukset hoituisivat jatkossa jouhevammin. Tuula Kalima oli kysynyt ympäristövaliokunnan jäseniltä ennen siivouskeikkaa, mikä olisi oikea tapa toimia. Vastauksena oli, että kyseessä on jätelainrikkomus, josta voi tehdä ilmoituksen ympäristötarkastajalle, jonka jälkeen byrokratian rattaat mahdollisesti lähtisivät pyörimään.