Nälkäpäiväkerääjän paras varuste on hymy

Auttaminen: Vapaaehtoisista kerääjistä on Sipoossa vielä pula. Yksikin vuoro riittää ja auttamalla saa hyvän mielen.

Auttamisesta tulee hyvä mieli, Punaisen Ristin sipoolaisaktiivit Georg Löfman ja Kaj Kaiser vakuuttavat. Mia Tadic

Mia Tadic

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys lähestyy ja kerääjiä tarvitaan Sipoossa 23.–25. syyskuuta. Tarve on usealle kymmenelle vapaaehtoiselle, mutta pitkää sarkaa ei tarvitse tehdä. Yksikin vuoro riittää, mutta useampanakin päivänä saa olla.

– Yksi vuoro on tunnin tai kahden mittainen, oman valinnan mukaan. Vuorot ovat maltillisia, sillä syyskuun lopun säässä olisi pitempi seisoskelu aika rankkaa, kertovat SPR:n Sipoon osaston aktiivit Kaj Kaiser ja Georg Löfman.

Keräyspaikat ovat Nikkilässä tuttuun tapaan molemmat suurimmat kaupat eli K- ja S-marketit ja Söderkullassa S-market ja Lidl. Keräys suoritetaan joko markettien aulassa tai ulkopuolella.

Kerääjät päivystävät torstaina ja perjantaina kello 14–20 ja lauantaina 10–14.

– Kun jokaisessa pisteessä ollaan 16 tuntia, tulee tarvetta yhteensä 64 tunnille vapaaehtoistyötä, Nälkäpäivä-vastaava Kaj Kaiser laskeskelee.

Useimmat koulut ovat mukana keräyksessä, ja lippaan voi tilata SPR:ltä vaikka työpaikalle.

Myös sipoolaisia on autettu.

Kaj Kaiser

Nälkäpäivä-keräyksen tuotolla autetaan ihmisiä katas-trofien keskellä. Suurimmat avunsaajat ovat tällä hetkellä Haitin tulva-alueilla, Afganistanissa ja Filippiineillä.

– Hiljattain Haitiin lähti Suomen Punaiselta Ristiltä kokonainen kenttäsairaala tulvien runtelemia ihmisiä auttamaan. Siihen kuului paljon sairaalavälineistöä ja nyt on hankittava uusi, jalkapallokentän kokoinen kokonaisuus, Georg Löfman kertoo.

SPR:n varasto Tampereen Kalkussa on Löfmanin mukaan vaikuttava. Kallioon louhittu halli on suuri kuin Sipoon monitoimihalli. Tarvikkeiden on oltava valmiina pakattuina, jotta apu pääsee nopeasti perille.

Suomi ei ole kovin katas-trofialtista aluetta, mutta täälläkin hätä voi osua omalle kohdalle.

– Tänä kesänä Punainen Risti oli Kalajoen metsäpalojen sammutuksen taustajoukoissa, Kaiser kertoo.

– Ja viime vuonna autoimme kahta perhettä Sipoossa, kun tulipalo oli tuhonnut kodin. Järjestimme esimerkiksi ensimmäisen päivän ruoat, hammasharjat ja muun tarpeellisen, Löfman lisää.

Miehet muistuttavat, että auttamalla saa itselleen hyvän mielen.

Nälkäpäiväkerääjien tulee olla täysi-ikäisiä. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Söderkullaan Kaj Kaiser 040 5450217 ja Nikkilään Marja-Leena Maher 050 3696 900.

– Hymy ja suora katsekontakti on kerääjän paras varuste, Löfman vinkkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut