Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin uusi Michelin-tähti – Nämä 7 paikkaa ovat Suomen Tähtiravintolat

Helsinkiläinen Finnjävel Salonki on saanut yhden Michelin-tähden. Se on ravintolan ensimmäinen. Kaikkiaan Suomessa on nyt seitsemän yhden tähden saanutta ravintolaa.

Michelin Guide Nordic Countries 2021 opas kattaa Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan. Nyt tähtiravintolaita on siinä kaikkiaan 65. Niistä 49 on yhden tähden ravintolaa.

Suomalaisesta perinneruoasta ammentava Finnjävel iloitsee tiedotteessaan siitä, että läskisoosi ja kanaviillokki palkittiin Michelin-tähdellä.

– Suomalaiset ovat aina huolissaan siitä, mitä ulkomaalaiset ajattelevat meidän ruoastamme. Enää ei tarvitse miettiä! Suomalainen ruoka on huikean hyvää, seistään sen takana ylpeästi selkä suorana ja nautitaan siitä yhdessä. Tämä tähti on suurin palvelus suomalaiselle ruokakulttuurille vuosikymmeniin, riemuitsee tiedotteessa ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Alunperin ravintola perustettiin vuonna 2016 kahden vuoden projektiksi. Nyt se toimii Helsingin Taidehallissa kahtena ravintolana: Salina ja hienostuneempana Salonkina.

Ravintolat omistavat alan konkarit Tommi Tuominen, Timo Linnamäki, Samuil Angelov ja Henri Alén. Sijainti Taidehallilla on innostanut Finnjäveliä kulttuuriravintolana yhteistyöhön taidemuseon kanssa ja järjestämään erilaisia esittävän taiteen iltoja.

Ravintola palkittiin myös yhdellä neljästä erikoispalkinnosta. Palkinto myönnettiin palvelusta ja vastaanotosta.

Oppaassa jaetaan myös tähtiä kestävästä ravintolatoiminnasta. Grön sai sen nyt ensimmäistä kertaa. Kaikkiaan tämä tähti on nyt 34 pohjoismaisella ravintolalla.p