Anders Mickokselle saatiin seuraaja – Anna Peitolasta Sipoon uusi johtava lääkäri

Sipoon johtavan lääkärin tehtäviä hoitaa jatkossa Anna Peitola (oik). Arkistokuva. Crista Lassfolk-Feodoroff

Avosairaanhoidon ylilääkäri Anna Peitola siirtyy hoitamaan johtavan lääkärin tehtäviä. Peitolan seuraajaksi yleni terveyskeskuslääkäri Maarika Metsätähti.

Sipoon johtavana lääkärinä vuodesta 2013 lähtien työskennellyt Anders Mickos siirtyi syyskuussa Husin palvelukseen perusterveydenhuollon yksikön ylilääkäriksi.

Mickoksen palvelujohtajan tehtävät on puolestaan siirretty palvelupäällikkö Katarina Alhovuorelle.

– Palvelujohtajan sekä johtavan lääkärin tehtävät on päätetty runsaan vuoden ajan hoitaa sisäisin järjestelyin. Tällä järjestelyllä menemme siis vuoden 2022 loppuun, jonka jälkeen toiminnan järjestömisvastuu siirtyy Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle ja rahoitus sekä ohjaus valtiolle, sosiaali- ja terveystoimenjohtaja Leena Kokko kertoo.

Anna Peitola on tähän saakka toiminut Sipoossa tartuntataudeista vastaavana lääkärinä yhdessä koulutusylilääkäri Annika Franzénin kanssa. Peitolan uusien tehtävien myötä Sipooseen on nimetty nyt kolmas tartuntataudeista vastaava lääkäri. Hän on terveyskeskuslääkäri Stephanie Gustavsen.

Kolmatta lääkärivalintaa perustellaan muun muassa koronapandemian takia tehtävien karanteeni- ja eristyspäätösten kiireellisyydellä ja suurella määrällä.

Lue myös: Sipoon johtava lääkäri vaihtuu – Anders Mickos eroaa ja siirtyy uusiin tehtäviin

Juttua on muokattu 15.9.2021 klo 14.58. Lisätty tieto uudesta avosairaanhoidon ylilääkäristä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut