Jäsenpankkien valvonta retuperällä – POP-pankkikeskukselle 680 000 euron rangaistus ja julkinen varoitus

Jäsenluottolaitoksiaan valvova ja ohjaava POP-pankkikeskus on saanut Finanssivalvonnalta seuraamusmaksun operatiivisten riskien hallintaan liittyvistä laiminlyönneistä.

Maksu on suuruudeltaan 680 000 euroa.

Rangaistuksen määräämiseen johtaneet laiminlyönnit koskevat useita riskienhallintaa koskevia velvoitteita, Finanssivalvonta tiedottaa.

POP-pankkikeskus osk on POP-pankkien yhteenliittymän keskusyhteisö.

Edellä mainitut tiedot ovat esillä Finanssivalvonnan tiistaina julkaistussa tiedotteessa, jossa kerrotaan myös, että POP-pankkikeskus sai valvovalta viranomaiselta myös julkisen varoituksen laiminlyötyään yhteenliittymään kuuluvien jäsenosuuspankkien ohjaus- ja valvontavelvollisuuttaan.

Edellä mainitut laiminlyönnit ilmenivät Finanssivalvonnan huhtikuussa 2019 tekemässä tarkastuksessa.

Seuraamusmaksu maksetaan valtiolle.

Finanssivalvonnan päätös ei ole lainvoimainen. POP-pankkikeskuksella on oikeus valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun se on saanut päätöksestä tiedon.

Finanssivalvonta on suomalainen eläke-, luotto- ja vakuutuslaitoksia valvova viranomainen, joka toiminnallaan turvaa vakuutettujen edut ja pitää yllä yleistä luottamusta rahoitus- ja vakuutusmarkkinoilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut