Sipoon kunta osallistuu kansainväliseen teemaviikkoon – infopisteessä jaetaan ilmaisia heijastimia

Taas on aika panna heijastimet heilumaan. Taru Hokkanen

Sipoon kunta osallistuu eurooppalaiseen Liikkujan viikkoon 16.–22.9.2021. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Liikkujan viikon teema vuonna 2021 on ”Turvallista, terveellistä ja kestävää liikkumista”. Kampanja kannustaa valitsemaan aktiiviset liikkumismuodot tai esimerkiksi yhdistämään kävelyn ja pyöräilyn julkisen liikenteen kanssa.

Kestäviä liikkumismuotoja ovat kävely, pyöräily, joukkoliikenne, kimppakyydit, yhteiskäyttöautot ja taloudellinen ajo vähän kuluttavalla autolla. Myös etätyö edistää kestävyyttä.

Sipoossa kulkevissa linja-autoissa sekä kunnan INFO-pisteissä pääkirjastossa jaetaan Liikkujan viikolla heijastimia. Heijastin lisää jalankulkijan turvallisuutta liikenteessä ja helpottaa myös linja-autonkuljettajan työtä, koska sen ansiosta matkustajat näkyvät pysäkeillä paremmin.

Vuonna 2020 Euroopan liikkujan viikkoa vietti kaksikymmentä suomalaista kuntaa ja kaupunkia. Euroopanlaajuisesti viettäjiä oli yhteensä 2 944.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut