Sipoolaisen Sheila Tackmanin espanjan kielen taito loi perustan yritykselle

Yrittäjä: Espanjankielisiä opettajia ja rehtoreita suomalaiseen koulumaailmaan tutustuttavan Sheila Tackmanin yritystoiminta laajeni koronan pakottamana.

Kalkkirantalainen Sheila Tackman toivoo sipoolaisyrittäjien verkostoituvan keskenään nykyistä enemmän. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kansainvälisten Pisa-tutkimusten priimuksena Suomi on kiinnostava koulumaailmassa työskentelevien silmissä ympäri maailman. Kiinnostavuus avasi sipoolaisen yhden naisen yritykselle Educrealle markkinaraon, jonka espanjan kieltä työkseen opettava Sheila Tackman päätti täyttää. Hän alkoi järjestää espanjankielisille opettajille ja rehtoreille tutustumismatkoja Suomeen, etenkin kotikuntaansa Sipooseen. Yhteistyökumppaniksi ryhtyi matkatoimiston omistava avopuoliso, espanjalainen Mario Munoz Valenzuela. Pariskunta oli ehtinyt sopia pienryhmien vierailuja koko vuodeksi 2020, kun korona kaatoi suunnitelmat.

– Meillä oli buukattuna 280 vierailijaa Espanjasta, Argentiinasta, Meksikosta, Uruguaysta ja Chilestä. Koronan vuoksi kaikki ryhmät jouduttiin perumaan, Tackman kertoo.

– Nyt meille on tulossa ensimmäinen pienryhmä marraskuussa ja pääsemme toivottavasti jatkamaan siitä, mihin jäimme. Ehdimme toimia muutaman vuoden ennen pandemiaa.

Hän vinkkaa etsivänsä parhaillaan ryhmämajoitukseen sopivia tiloja Sipoosta. Ennen koronaa vierailijat majoitettiin Porvooseen, mutta siellä käytössä olleet tilat on nyt varattu. Sipoo on kalkkirantalaisen yrittäjän myymässä paketissa keskiössä muutenkin. Hän on myös painattanut Sipoo-aiheisia postikortteja ja kangaskasseja, jotka sisältyvät vierailijoiden saamaan kurssipakettiin.

– Sipoossa on luonto ja hiljaisuus, jotka kiehtovat vierailijoita. Käymme myös paikallisissa ravintoloissa syömässä, Tackman kertoo.

Yksi ravintoloista on nikkiläläinen Sapori D`Italia, jonka kanssa yhteistyö jatkui korona-aikana uudella tavalla. Kun pandemia pani matkailun jäihin, Sheila Tackman päätti tarttua toiseen intohimoonsa eli espanjalaiseen keramiikkaan. Hän maahantoi käsinmaalattuja käyttöesineitä, joita sai asettaa esille myös paikallisen ravintolan rappukäytävään.

Sipoossa on luonto ja hiljaisuus.

– Hyvä esimerkki siitä, kuinka me sipoolaiset yrittäjät voimme tukea toisiamme verkostoitumalla ja tekemällä yhteistyötä. Kaipaisin lisää tämänkaltaista toimintaa, Tackman sanoo.

Keramiikkakauppaa hän kertoo tehneensä verkkokaupan lisäksi markkinoilla ja myyjäisissä, kun niitä on järjestetty. Astioita on myyty pienestä siirreltävästä kioskista käsin, ja vanhan puuveneen leveältä kannelta.

Lisäksi Sheila Tackman kirjoitti ensimmäisen oppikirjansa, joka opastaa espanjan kielen alkeisiin. Hän oppi kielen jo lapsena, kun perhe asui diplomaatti-isän työn vuoksi Venezuelassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut