Mopoilijoiden häiriköinnille halutaan stoppi – poliisi ja kunta vetoavat vanhempiin

Häiriköivät mopoilijat ovat provosoineet asukkaita ajamalla kahta kauheammin häiriköinnistä huomauttaneen ikkunan alla. Katja Kaikkonen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Mopoilijoiden häiriökäyttäytyminen on saanut poliisin liikennesektorin ja Sipoon kunnan vetoamaan tiedotteella sekä mopoilijoihin että heidän vanhempiinsa. Poliisi ja kunta kertovat saaneensa sipoolaisilta paljon palautetta nuorten häiritsevästä ja vaarallisesta mopoilusta. Poliisin mukaan sama ongelma koskee koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen aluetta. Sipoossa eniten yhteydenottoja on tullut Söderkullan alueelta.

Poliisi tiedottaa tekevänsä aktiivisia toimia ongelman suhteen, mutta kokee samalla, että kaikkien apu on nyt tarpeen, jotta nuorten asenteisiin ja sitä kautta itse ongelmaan löytyisi ratkaisu.

Sipoolaisten antaman palautteen mukaan ongelmana on, että nuoret ajelevat sopimattomissa paikoissa, sopimattomaan aikaan ja sopimattomalla kalustolla. Mopot saattavat esimerkiksi olla viritettyjä ja vastata ominaisuuksiltaan moottoripyörää. Lisäksi nuorten on ilmoitettu mopoilevan ilman vaadittavaa ajo-oikeutta ja vaaraa aiheuttaen.

– Keulitaan, ajetaan kovilla nopeuksilla taajamassa, ajetaan poliisia karkuun ynnä muuta sellaista. Osassa tapauksista alueen asukkaat ovat huomauttaneet nuoria ajotavasta, jonka jälkeen nuoret ovat provosoineet asukkaita entisestään, ajelemalla kahta kauheammin asiasta huomauttaneen henkilön ikkunan alla, tiedotteessa kerrotaan.

Alueiden asukkaat kokevat meluhaittaa ja toiminnallaan nuoret aiheuttavat vaaratilanteita itselleen sekä muille tiellä liikkujille. Poliisi ja Sipoon kunta vetoavat vielä erikseen mopoilijoiden vanhempiin.

– Poliisi ja Sipoon kunta toivookin nyt, että ottaisitte asian puheeksi nuortenne kanssa.

Vanhempia neuvotaan tarvittaessa ottamaan yhteyttä poliisin liikennesektoriin sähköpostilla osoitteeseen liikenne.ita-uusimaa@poliisi.fi. Sipoon kunnassa yhteyshenkilöksi kerrotaan nuorisopalvelupäällikkö Mia Liljeberg mia.liljeberg@sipoo.fi, p. 050 5968 692.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut