Sipoolaiset ovat ahkeria auttajia – SPR:n Nälkäpäivä-keräys alkaa tänään

Punaisen Ristin aktiivit Georg Löfman ja Kaj Kaiser muistuttavat, että lahjoittaa voi sekä perinteiseen lippaaseen, että digitaalisesti. Mia Tadic

Mia Tadic

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys alkaa tänään 23. syyskuuta ja jatkuu lauantaihin 25. syyskuuta. Kerääjät päivystävät Nikkilässä K- ja S-marketeilla ja Söderkullassa S-marketissa ja Lidlin luona. Lippaita on myös pienemmissä liikkeissä.

Nälkäpäivä-keräyksellä autetaan ihmisiä katastrofien keskellä ympäri maailmaa. Vaikka Sipoo on melko pieni kunta, on täällä toisten auttaminen huomioitu hyvin, ainakin senttien perusteella.

– Sipoo on ollut aika hyvä keräysalue. Kun Suomen keskiarvo on 30 senttiä per asukas, annetaan täällä keskimäärin lähes 50 senttiä. Se on merkittävä ero. Ehkä pienessä yhteisössä ymmärretään auttaminen paremmin, arvelevat SPR:n Nälkäpäivä-vastaava Kaj Kaiser ja kouluvastaava Georg Löfman.

Parhaimpina vuosina Sipoon keräyssumma on ollut jopa 10 000. Viime vuonna tulos jäi alle viiden tuhannen koronapandemian vuoksi.

Keräykseen voi osallistua myös digitaalisesti, tai laittaa lippaaseen vaikka pullonpalautuskolikot.

– Ensimmäinen keräys on järjestetty vuonna 1980. Se, mikä meitä Sipoossa siivittää on se, että keräys on lähtenyt pieneltä paikkakunnalta, Pälkäneeltä, miehet kertovat.

– Uutisia seuraa nyt eri silmillä, kun on nähnyt niin paljon. Ja kun auttaa, siitä syntyy hyvä mieli, miehet perustelevat osallistumistaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut