Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tehty päätös heikentää yrityksiä ja vähentää työpaikkoja" – Uudenmaan Yrittäjät haluaa lietepäätöksen uudelleen käsittelyyn

Lietekuljetukset: Uudenmaan Yrittäjät toivoo jätelautakunnalta uutta päätöstä.

Uudenmaan Yrittäjät on antanut kannanottonsa Uudenmaan jätelautakunnan päätöksestä, jonka mukaan sako- ja umpikaivolietteiden jätteidenkuljetus keskitetään kuntien kilpailutettavaksi.

– Päätös siirtyä kuntien kilpailuttamaan malliin heikentää alueemme yritysten toimintaedellytyksiä ja vähentää merkittävästi työpaikkoja. Kilpailutuksen jälkeen markkinat on suljettu muilta yrityksistä vuosiksi, todetaan Uudenmaan Yrittäjien lausunnossa.

– Suomessa on useita surullisia esimerkkejä siitä, että jätekuljetuskilpailutukset on voittanut yksi tai muutama suurempi yritys.

Yhdistys mainitsee muun muassa Etelä-Pohjanmaan, jossa lietekuljetuksissa oli aikaisemmin yli 70 yritystä, mutta kilpailutusten jälkeen enää kolme sekä Pohjois-Karjalan, jossa yksi espanjalaisomisteinen kansainvälinen yritys voitti urakat, koska 10 miljoonan euron liikevaihtoraja pudotti pois pienemmät yritykset kilpailutuksesta.

– Yhteen yhtiöön siirtyminen vähentää palvelun joustavuutta, lisää epäoptimaaliseen aikaan tapahtuvia säiliöiden tyhjennyksiä ja nostaa hintoja. Myös turha ajaminen lisääntyy, jos säilöitä tyhjennetään, vaikka ne eivät olisi täyttyneet.

– Pyydämme, että jätelautakunta harkitsee asian ottamista uudelleen käsittelyyn ja päättää odottaa uuden jätelain valmistumista.

Lue myös: Lietekuljetuksien siirto kunnille ei miellytä kaikkia – yli 330 allekirjoittanut uudistusta vastustavan adressin

Lue myös: Lietekuljetukset siirtyvät kunnan harteille – vuosien vääntö ratkesi puheenjohtajan äänellä