"Tehty päätös heikentää yrityksiä ja vähentää työpaikkoja" – Uudenmaan Yrittäjät haluaa lietepäätöksen uudelleen käsittelyyn

Lietekuljetukset: Uudenmaan Yrittäjät toivoo jätelautakunnalta uutta päätöstä.

Lietekuljetukset ovat herättäneet keskustelua jo useita vuosia. Uudenmaan Yrittäjät esittää, että asia otettaisiin vielä kerran Uudenmaan jätelautakunnan käsittelyyn. Kuvituskuva. s

Uudenmaan Yrittäjät on antanut kannanottonsa Uudenmaan jätelautakunnan päätöksestä, jonka mukaan sako- ja umpikaivolietteiden jätteidenkuljetus keskitetään kuntien kilpailutettavaksi.

– Päätös siirtyä kuntien kilpailuttamaan malliin heikentää alueemme yritysten toimintaedellytyksiä ja vähentää merkittävästi työpaikkoja. Kilpailutuksen jälkeen markkinat on suljettu muilta yrityksistä vuosiksi, todetaan Uudenmaan Yrittäjien lausunnossa.

– Suomessa on useita surullisia esimerkkejä siitä, että jätekuljetuskilpailutukset on voittanut yksi tai muutama suurempi yritys.

Yhdistys mainitsee muun muassa Etelä-Pohjanmaan, jossa lietekuljetuksissa oli aikaisemmin yli 70 yritystä, mutta kilpailutusten jälkeen enää kolme sekä Pohjois-Karjalan, jossa yksi espanjalaisomisteinen kansainvälinen yritys voitti urakat, koska 10 miljoonan euron liikevaihtoraja pudotti pois pienemmät yritykset kilpailutuksesta.

– Yhteen yhtiöön siirtyminen vähentää palvelun joustavuutta, lisää epäoptimaaliseen aikaan tapahtuvia säiliöiden tyhjennyksiä ja nostaa hintoja. Myös turha ajaminen lisääntyy, jos säilöitä tyhjennetään, vaikka ne eivät olisi täyttyneet.

– Pyydämme, että jätelautakunta harkitsee asian ottamista uudelleen käsittelyyn ja päättää odottaa uuden jätelain valmistumista.

Lue myös: Lietekuljetuksien siirto kunnille ei miellytä kaikkia – yli 330 allekirjoittanut uudistusta vastustavan adressin

Lue myös: Lietekuljetukset siirtyvät kunnan harteille – vuosien vääntö ratkesi puheenjohtajan äänellä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut