Susipäivät liikutti yli 500 lasta – Wolf panostaa nuorisotoimintaan ja palkkasi uuden junioripäällikön

Sipoon jäähallissa on käynyt kirjaimellisesti vilske ja vilinä tällä viikolla kun jääurheiluseura Wolf järjesti jo perinteeksi muodostuneet Susipäivät sipoolaislapsille. Kolmen päivän aikana jäällä viiletti yhteensä yli 500 lasta.

– Lähetimme kutsut kaikille Sipoon esikouluryhmille sekä 1–2-luokille, Wolfin junioripäällikkö Eero Lehvonen kertoo.

Susipäivillä jokainen ryhmä pääse nousemaan luistimille 40 minuutiksi. Luistelun ohessa Wolfin tarkoituksena on esitellä eri jääurheiluharrasmahdollisuuksia, kuten 3–13-vuotiaille tarkoitettua kiekkokoulua. Seura myös tarjoaa osallistujille kyydityksen koulun ja jäähallin välillä sekä välipalan liikuntatuokion jälkeen.

– Tämä tapahtuma on seuralle iso panostus niin taloudellisesti kuin työmäärällisesti. Varsinkin nyt näin korona-aikana. Olemme esimerkiksi varmistaneet, etteivät eri ryhmät kohtaa missään vaiheessa toisinaan ja jokaisella on käytössään omat pukuhuoneet, Lehvonen kuvailee.

Monien muiden harrastusseurojen tapaan koronapandemia kuritti myös Wolfia. Rajoitustoimet vaikuttivat esimerkiksi harrastajamääriin.

– Jonkin verran meiltä tippui pois sellaisia nuoria harrastajia, joihin emme saaneet kontaktia kun harjoittelu jouduttiin tekemään omatoimisesti, Lehvonen kertoo.

Nyt katseet on kuitenkin käännetty eteenpäin. Rajoitusten lievennyttyä jääurheiluseurassa on voitu aloittaa syyskausi lähes normaalisti. Seura on päättänyt panostaa erityisesti junioritoimintaansa, minkä myötä Wolfiin palkattiin syyskuussa toinen junioripäällikkö, Aapo Lehvonen. Hän toimii luistelu- ja kiekkokoulujen rehtorina sekä alle 9-vuotiaiden U9-joukkueen vastuuvalmentajana.

Monelle wolfilaiselle uusi junioripäällikkö on jo tuttu kasvo, sillä hän on työskennellyt viimevuodet jäähallin hallimestarina veljensä Eeron jalanjäljissä.

– Kiekkokouluun on ilmoittautunut tänä syksynä peräti 80 lasta. Se on upea määrä. Jos joku innostuu vielä, mukaan mahtuu hyvin. Syyskausi kestää jouluun saakka, joten vielä ehtii hyvin mukaan, Aapo Lehvonen rohkaisee.

Vaikka normaalin harjoittelukauden käynnistyminen otettiinkin seurassa ilolla vastaan, Lehvoset tietävät, että moni, niin nuori kuin vähän vanhempikin pelaaja, odottaa varsinaisia pelejä yleisön edessä.

– Kyllä pelaaminen on se, miksi jääkiekkoa harrastetaan. Tuskin meillä olisi joukkueitakaan jos ei olisi pelejä, Aapo Lehvonen toteaa.

Siksi tuleva lauantai on erityinen. Silloin Wolfin miesten edustusjoukkue pelaa tämän sarjakauden ensimmäisen kotiottelunsa Sipoossa. Kello 18 alkavassa pelissä vastaan asettuu Vuosaaren Viikingit.

Juttua muokattu 29.9.: Korjattu uuden junioripäällikön etunimi. Hän on Aapo Lehvonen eikä Aatu kun jutussa virheellisesti luki.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut